Voinescu: Unii politicieni romani s-au ticnit, nu stiu cat bine ne-au adus SUA

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 15:52
3782 citiri
Voinescu: Unii politicieni romani s-au ticnit, nu stiu cat bine ne-au adus SUA

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu considera ca relatiile SUA-Romania au o fundatie foarte solida, indiferent de cine ar conduce cel mai important stat al lumii, dar spune ca sunt politicieni romani care "s-au ticnit" si au atitudini dure fata de America, uitand cat bine ne-a facut aceasta tara.

"Am fost de parere ca tipul de relatie stabilita intre Romania si SUA e putin dependenta de schimbarile pasagere de la Casa Alba. In ultimii 15 ani a existat o anumita traiectorie a relatiei, indiferent de cine a fost presedintele SUA. Relatiile sunt atat de vaste incat lucrurile vor merge in aceeasi directie.

Ramane ca si SUA sa ramana un partener de mare interes pentru noi, sunt forte politice la Bucuresti care isi retrag adeziunea la proiectul transatlantic. Spun asta dupa ce am avut un presedinte interimar (Crin Antonescu- n.red) care anunta ca se lupta cu America in fruntea a 7,4 milioane de oameni. Sunt politicieni care s-au ticnit, nu stiu cat inseamna SUA, cat bine au adus", a spus Voinescu pentru Ziare.com.

Deputatul PDL, fost consul la Chicago, considera ca USL s-a departat de America pentru ca Traian Basescu e foarte pro-american, astfel incat social-liberalii au adoptat politica opusa.

"USL e dominat de Basescu. Tot ce face Basescu, ei fac invers. Asa stiu ei sa faca politica", a mai spus Voinescu.

El considera ca exista o apropiere a USL de Rusia, insa crede ca liderii sai o fac din motive diferite - in timp ce Crin Antonescu o face din confuzie, Victor Ponta e sedus de regimurile autoritare.

"Crin Antonescu nu iubeste mai mult Rusia, in schimb Ponta natural e atasat de tipul de societate ruseasca, chineza, el ii place pe cubanezii lui Che Guevara. Crin Antonescu e pur si simplu nauc", crede Voinescu.

In opinia sa, discutia despre faptul ca republicanii sunt mai buni pentru Romania, intrucat ar fi mai implicati si ar opri eventuale tendinte agresive ale Rusiei nu e una corecta.

"Nu e adevarat, deschiderea portilor NATO a fost facuta de un presedinte democrat (Bill Clinton - n.red). Tipul de relatie cu Romania si Estul Europei e solid si ireversibil. Am vazut temeri despre negocieri SUA-Rusia pe seama Romaniei, unii sunt bantuiti de mitul raspandit despre Ialta, cred ca marile puteri negociaza pe seama micilor puteri", a mai declarat Voinescu.

Presedintele SUA, Barack Obama, a fost reales in functie, invingandu-l pe republicanul Mitt Romney. Seful statului roman, Traian Basescu, i-a trimis un mesaj de felicitare in care spune ca realegerea sa vine intr-un moment prielnic pentru parteneriatul Romania-SUA.

Eveniment Quarterly Report

Intenția de vot la alegerile parlamentare. PSD și PNL conduc în preferințe, partidul Dianei Șoșoacă trece pragul electoral SONDAJ
Intenția de vot la alegerile parlamentare. PSD și PNL conduc în preferințe, partidul Dianei Șoșoacă trece pragul electoral SONDAJ
PSD ar obţine 30,2% din voturi, PNL - 20,1%, AUR - 19,5%, iar partidul Dianei Şoşoacă, S.O.S., ar trece de pragul de 5% necesar intrării în Parlament, dacă duminică ar avea loc alegeri...
Marcel Ciolacu și-a început vizita în SUA la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington. Ce mai are premierul în program
Marcel Ciolacu și-a început vizita în SUA la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington. Ce mai are premierul în program
Premierul Marcel Ciolacu şi-a început vizita oficială în Statele Unite ale Americii la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington. El a comemorat duminică, 3 decembrie, victimele...
#Sever Voinescu relatia SUA, #Voinescu relatie SUA ticnit , #PDL