Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Voinescu vrea alegeri "primare" in partid pentru desemnarea candidatilor PDL

Joi, 09 Iunie 2011, ora 21:30
1459 citiri
Voinescu vrea alegeri "primare" in partid pentru desemnarea candidatilor PDL

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu s-a declarat partizan al ideii organizarii de alegeri interne in PDL pentru desemnarea candidatilor partidului la alegerile parlamentare, cu rezerve insa in privinta accesului simpatizantilor la acest tip de scrutin.

Voinescu a aratat ca acesta este un subiect de dezbatere in interiorul PDL de mai multa vreme, existand partizani ai introducerii alegerilor primare.

"Tipul asta de alegeri este cerut de multi colegi si este o dezbatere care are loc in PDL de vreun an si ceva. La Institutul de Studii Populare se discuta subiectul asta de multa vreme, au fost si conferinte publice pe tema asta. Sunt convins ca, pana la urma, se va gasi, cea mai buna cale. De principiu, eu sunt partizanul unui asemenea proces de desemnare a unui candidat", a spus democrat-liberalul.

Acesta a apreciat ca este necesara si o analiza a dezavantajelor pe care le presupune introducerea acestei proceduri. "Imi dau seama care ar fi inconvenientele uitandu-ma la experienta unui alt partid ce a incercat acum cativa ani de zile ceva similar (PSD in 2004-n. red.) si pana la urma a iesit prost, in sensul ca procesul nu si-a atins scopul politic. Poate ca trebui sa invatam din ce au gresit oamenii atunci si sa remediem astazi dar, de principiu, imi place ideea", a spus Sever Voinescu.

El s-a aratat reticent insa in ceea ce priveste includerea simpatizantilor PDL in procesul de desemnare a candidatilor partidului.

"E greu sa desemnezi cercul simpatizantilor. Va marturisesc ca una din temerile ridicate de cei care se opun unui asemenea sistem este exact aceasta. De exemplu, deschizi procesul electoral la sediile partidelor si vine Vanghelie cu cinci autobuze de oameni si voteaza ca si cum ar fi simpatizanti PDL si iti dau peste cap intregul proces (...) Sigur, in cazul membrilor este mai simplu pentru ca acolo exista carnet", a conchis Voinescu.

Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu a adus in discutie posibilitatea organizarii de alegeri primare in cadrul partidului pentru desemnarea celui mai bun candidat, in contextul in care s-a referit la propria sa intentie referitor la primaria Capitalei.

Intrebat, joi, daca este interesat sa candideze la primaria Capitalei, noul vicepresedinte democrat-liberal a raspuns: "Am spus-o in multe randuri, categoric da". "Daca exista un candidat mai bun din partea PDL, ma inclin si voi fi alaturi de el in cursa, insa deocamdata nu vad pe altul care sa sustina cu tarie ideile pe care le sustin. Deocamdata sunt singurul care reprezinta aceste politici de dezvoltare durabila pentru Bucuresti", a argumentat fostul ministru al Culturii.

De asemenea, intrebat daca a discutat cu colegii din partid si daca acestia il sustin, democrat-liberalul a spus: "Ramane de vazut, evident ca un rol esential aici il are Elena Udrea, atat din cauza functiei pe care o are in partid si evident ministerul pe care il are dansa are o tangenta evidenta cu aceste chestiuni legate de urbanist, planificare urbana si asa mai departe". "Ea este un partener de dialog esential. Cu ceilalti colegi nu am avut discutii privind o intentie din partea mea, dar eu imi vad de drumul meu", a explicat Paleologu.

Liderul PDL a declarat ca, spre deosebire de cea mai recenta competitie pentru sefia partidului, in cursa interna pentru desemnarea candidatului intra "cu convingerea absoluta" ca este "cel mai bun pentru a duce partidul la victorie". El a adaugat ca, din informatiile sale, se intentioneaza organizarea unor alegeri primare in cadrul PDL pentru alegerea candidatului cel mai bun si ca si-ar dori ca aceste alegeri sa fie "deschise si catre simpatizanti, nu doar catre membri".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Sever Voinescu, #voinescu alegeri primare pdl, #alegeri primare pdl , #PDL