PMP: Serban Nicolae a depus un proiect legislativ care permite crearea unui paradis fiscal pe Insula Belina

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 20:10
14691 citiri
PMP: Serban Nicolae a depus un proiect legislativ care permite crearea unui paradis fiscal pe Insula Belina
Foto: Arhiva Hepta.ro

Deputatul PMP Robert Turcescu a declarat, luni, ca senatorul PSD Serban Nicolae (foto) a depus in acest an un proiect de lege care ar permite transformarea Insulei Belina intr-un adevarat "paradis fiscal", acesta fiind "pasul doi" urmarit de "clanul Dragnea", dupa trecerea insulei in proprietatea CJ Teleorman.

Insula Belina face obiectul dosarului penal in care sunt implicate Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, ministri in Guvernul Tudose, procurorii anticoruptie sustinand ca trecerea terenurilor din domeniul public in proprietatea CJ Teleorman s-a facut ilegal si a creat prejudicii statului.

Robert Turcescu spune ca PSD ar urmari un anumit scop.

"PMP va prezinta un document care arata negru pe alb cum lucreaza grupul infractional organizat in jurul domnului Dragnea pentru propasirea clanului Dragnea si are legatura cu subiectul zilelor din urma - insula Belina.

Acest grup infractional organizat a initiat in luna mai a acestui an un proiect sub semnatura domnului Serban Nicolae prin care trecerea din domeniul public a insulei Belina in proprietatea TelDrum urma sa mai aiba un pas. In aceasta zona, urma, potrivit acestui proiect de lege, sa fie creat un paradis fiscal.

Prin aceasta lege initiata in regim de urgenta de senatorul Serban Nicolae se ducea practic mai departe acest plan al clanului Dragnea pentru stabilirea unor zone cu regim fiscal aparte, era probabil si cazul acestei zone Belina.

E o minciuna ce spune acest grup din jurul domnului Dragnea ca astfel de situatii se intampla, s-au intamplat de sute de ori in ultimii ani. Cazul Belina nu e un caz oarecare, aici vorbim despre o zona in care nu vorbim despre terenuri oarecare, vorbim despre o suprafata care era cu un regim special apartinand zonei protejate a Dunarii", a afirmat Turcescu, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca proiectul lui Serban Nicolae ar urma sa fie aprobat tacit la data de 31 octombrie, iar prin acesta se instituia un regim fiscal special pentru zone precum insula Belina.

"Deja se puteau organiza activitati economice, de turism, agrement, alimentatie publica, dar si de jocuri de noroc, deci am fi putut vedea in insula Belina a domnului Dragnea chiar cazinouri.

Noi, cei de la PMP, atragem atentia inclusiv celor din majoritatea parlamentara ca ar fi bine sa caste bine ochii atunci cand se dau pe mana initiativelor din grupul infractional organizat alcatuit de domnul Dragnea si acolitii lui.

Grupul Dragnea trebuie oprit, acest om a devenit un pericol public pentru Romania si el nu este singur. Fie din prostie, fie din nestiinta de carte pare-se ca sunt multi care se lasa vrajiti de felul in care Liviu Dragnea stie sa prezinte in acest moment fel si fel de initiative legislative care par ca sunt disparate sau sunt ale cate unui parlamentar PSD, dar in realitate exista un punct convergent", a sustinut Turcescu.

Proiectul de lege privind "unele masuri de regim fiscal derogatoriu si de regim juridic special" despre care vorbeste Robert Turcescu a fost inregistrat in luna mai la Senat cu numarul 123/2017, singurul initiator fiind Serban Nicolae. In data de 18 septembrie, plenul Senatului a aprobat prelungirea la 60 zile a termenului de dezbatere a propunerii legislative, conform fisei de la Senat.

Citeste prevederile legile initiate de Serban Nicolae.

Intr-o postare ulterioara pe Facebook, Robert Turcescu subliniaza faptul ca "singura piedica pana acum a venit din partea Comisiei pentru Dezvoltare si Strategie Economica unde presedinte este senatorul Traian Basescu, care a dat aviz negativ".

Quarterly Report - Editia 4

Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Nicolae Ciucă, despre cartea pe care o va lansa: ”Ca să nu mai fie niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a dezvăluit joi, 23 mai, motivul pentru care va lansa o carte, explicând că a considerat că este bine să vină cu o descriere a tot ceea ce a însemnat...
Ironie fină din partea lui Ciolacu la adresa lui Nicușor Dan. "Nu are curaj să vină singur într-un studio să se vadă cu doamna Firea"
Ironie fină din partea lui Ciolacu la adresa lui Nicușor Dan. "Nu are curaj să vină singur într-un studio să se vadă cu doamna Firea"
Pentru ca nu a acceptat să participe încă la o dezbatere televizată împreună cu candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, Nicușor Dan, actualul edil, este aspru criticat de...
#proiect Serban Nicolae Belina TelDrum , #DNA