Sevil Shhaideh a fost oficial inculpata de DNA, in dosarul Belina UPDATE

Miercuri, 25 Aprilie 2018, ora 20:00
10970 citiri
Sevil Shhaideh a fost oficial inculpata de DNA, in dosarul Belina UPDATE
Foto: Arhiva Hepta.ro

Procurorii DNA au decis inculparea lui Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat in cadrul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pentru infractiunea de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave.

Update Astfel, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus schimbarea incadrarii juridice si punerea in miscare a actiunii penale fata de Shhaideh Sevil, la data faptelor secretar de stat in cadrul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (M.D.R.A.P.), sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave si fata de Ionela Stoian (fosta Vasile), director in cadrul M.D.R.A.P, sub aspectul savarsirii complicitatii la infractiunea de abuz in serviciu.

In aceeasi cauza s-a dispus extinderea urmaririi penale, schimbarea incadrarii juridice si extinderea actiunii penale fata de inculpatul Gadea Adrian Ionut, la data faptei presedinte al CJ Teleorman, anunta DNA.

Sevil Shhaideh, fost vicepremier si actualmente consilier de stat, a fost audiata vreme de cateva ore la DNA, dar a refuzat sa faca vreo declaratie presei, la iesire.

In Dosarul Belina sunt vizati, printre altii, Liviu Dragnea (liderul PSD) si actualul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Pe 22 septembrie 2017, DNA anunta ca Sevil Shhaideh, vicepremier la acea vreme, este suspecta de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

Potrivit procurorilor, in 2013, cand era secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, prin "actiunea concertata a mai multor persoane cu functii publice", parti din Insula Belina si Bratul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si apoi in administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private. Printre cei direct interesati de rezultat ar fi fost chiar liderul PSD, Liviu Dragnea.

Shhaideh si Plumb au demisionat din Guvern dupa deschiderea dosarului, insa au revenit la Palatul Victoria in 2018, odata cu Guvernul Dancila.

Quarterly Report - Editia 4

Sancțiune maximă în urma bătăii din Parlament. Ce va păți Dan Vîlceanu după ce l-a lovit pe Florin Roman
Sancțiune maximă în urma bătăii din Parlament. Ce va păți Dan Vîlceanu după ce l-a lovit pe Florin Roman
Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, la solicitarea Biroului Permanent, o sancţiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, după ce l-a bătut pe liberalul...
Florin Roman, la IML după bătaia din Parlament: „Avea o privire ciudată. A încercat canibalic sa mă muște”
Florin Roman, la IML după bătaia din Parlament: „Avea o privire ciudată. A încercat canibalic sa mă muște”
Deputatul PNL Florin Roman a fost marți, 21 mai, la IML pentru a fi evaluat după ce a fost bătut de fostul său coleg, deputatul neafiliat Dan Vîlceanu. La ieșirea de la Institulul Mina...
#Sevil Shhaideh inculpata Belina, #Sevil Shhaideh DNA Belina, #Sevil Shhaideh DNA , #DNA