Sevil Shhaideh scapa de mare parte din sechestrul pus pe averea sa in dosarul Belina

Joi, 07 Iunie 2018, ora 15:05
4588 citiri
Sevil Shhaideh scapa de mare parte din sechestrul pus pe averea sa in dosarul Belina
Foto: captura video/imagini arhiva Digi24

Tribunalul Bucuresti a admis joi o cerere depusa de fostul vicepremier Sevil Shhaideh si a dispus micsorarea sechestrului pus de DNA pe averea sa, de la suma de 3,8 milioane lei la 566.482 lei.

"Admite contestatia formulata de Shhaideh Sevil impotriva masurilor asiguratorii. Infirma in parte ordonanta contestata si revoca corespunzator masurile asiguratorii instituite de procuror asupra tuturor bunurilor inculpatei, in sensul ca suma totala (in vederea repararii pagubei produse prin infractiuni si pentru garantarea executarii cheltuielilor judiciare) avuta in vedere se micsoreaza de la 3.804.282,39 lei la 566.482,39 lei. Definitiva", se arata in decizia tribunalului.

Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), este cercetata in dosarul "Belina" pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinte deosebit de grave.

Procurorii DNA sustin ca, in 2013, prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice, parti din insula Belina si Bratul Pavel, situate in albia minora a Dunarii, au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, iar, dupa doar cateva zile, cele doua proprietati, cu suprafata de 278,78 de hectare si, respectiv, 45 de hectare, au fost inchiriate tot ilegal unei firme private, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptata HG 943/2013, act cu caracter individual, prin care au fost incalcate o serie de dispozitii legale.

 • Sevil Shhaideh a fost oficial inculpata de DNA, in dosarul Belina
 • Sevil Shhaideh, audiata la DNA in dosarul Belina: Sunt acelasi om, am respectat partidul
 • Liber la constructii pe Insula Belina. Guvernul Tudose a modificat prin ordonanta de urgenta Legea Apelor
 • DNA poate ancheta hotararea de guvern din cazul Belina. CCR a respins in unanimitate sesizarea lui Tariceanu
 • Quarterly Report - Editia 4

  Sancțiune maximă în urma bătăii din Parlament. Ce va păți Dan Vîlceanu după ce l-a lovit pe Florin Roman
  Sancțiune maximă în urma bătăii din Parlament. Ce va păți Dan Vîlceanu după ce l-a lovit pe Florin Roman
  Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, la solicitarea Biroului Permanent, o sancţiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, după ce l-a bătut pe liberalul...
  Florin Roman, la IML după bătaia din Parlament: „Avea o privire ciudată. A încercat canibalic sa mă muște”
  Florin Roman, la IML după bătaia din Parlament: „Avea o privire ciudată. A încercat canibalic sa mă muște”
  Deputatul PNL Florin Roman a fost marți, 21 mai, la IML pentru a fi evaluat după ce a fost bătut de fostul său coleg, deputatul neafiliat Dan Vîlceanu. La ieșirea de la Institulul Mina...
  #Sevil Shhaideh scapa sechestru DNA Belina , #DNA