Sevil Shhaideh refuza invitatia la "Ora Guvernului" in plenul Camerei Deputatilor

Marti, 14 Martie 2017, ora 15:44
4071 citiri
Sevil Shhaideh refuza invitatia la "Ora Guvernului" in plenul Camerei Deputatilor
Foto: Hepta.ro

Vicepremierul Sevil Shhaideh a anuntat Camera Deputatilor ca nu va participa la "Ora Guvernului" pentru a da explicatii cu privire la stadiul sustinerii si finantarii proiectului de infrastructura culturala in vederea celebrarii centenarului Marii Uniri.

Si asta in conditiile in care Ministerul Dezvoltarii nu are atributii in acest sens, a anuntat secretarul Camerei Ioana Bran, la finalul sedintei Biroului Permanent.

"Avand in vedere prevederile HG 465/2016 privind infiintarea, organizarea, functionarea si atributiile Departamentului Centenar, va aducem la cunostinta ca Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene nu are atributii in acest sens.

De asemenea, pana in acest moment nu s-au purtat discutii cu departamentul Centenar cu privire la efortul comun, pe care si institutia noastra ar putea sa-l depuna pentru a veni in sprijinul pregatirii, organizarii si desfasurarii manifestarilor, actiunilor si proiectelor de aniversare a Centenarului Romaniei (1918-2018) si a Primului Razboi Mondial.

Va asiguram ca institutia noastra va face toate demersurile, in limitele legislative permise in acest moment pentru a oferi sprijinul in acest sens", se arata in scrisoare.

Potrivit sursei citate, ministrul a solicitat posibilitatea anularii discutiilor pe aceasta tema, in conditiile in care Ministerul Dezvoltarii nu are atributii in acest sens.

"Avand in vedere ca pana in acest moment nu exista 'o lista a proiectelor de infrastructura culturala in vederea celebrarii Centenarului Marii Uniri' si ca institutia noastra nu are atributii in acest sens, va rugam sa analizati posibilitatea anularii discutiilor cu privire la aceasta tema, Ministerul dezvoltarii regionale neavand atributii in acest sens", se mai precizeaza in scrisoarea lui Sevil Shhaideh.

Si secretarul Camerei Deputatilor Ioana Bran (PSD) a anuntat, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca vicepremierul nu va da curs invitatiei PNL de a veni la "Ora Guvernului", deoarece Ministerul Dezvoltarii nu are atributii in cadrul Departamentului Centenar.

"Nu vine deoarece in scrisoare a fost explicat ca ministerul si implicit dansa nu are atributii in cadrul Departamentului Centenar. In acest moment ministerul nu a purtat discutii cu departamentul cu privire la efortul comun pe care si institutia ar putea sa il depuna pentru a veni in sprijinul pregatirii organizarii si desfasurarii actiunilor de aniversare a centenarului Romaniei. Avand in vedere ca momentan nu exista atributii, in cadrul Biroului Permanent s-a votat ca dansa sa nu participe, deoarece nu este pe subiect", a afirmat Ioana Bran

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, saptamana trecuta, solicitarea PNL ca ministrul Dezvoltarii Regionale, Sevil Shhaideh, sa vina in Parlament, pe 20 martie, la "Ora Guvernului", pentru a da explicatii cu privire la stadiul sustinerii si finantarii proiectului de infrastructura culturala in vederea celebrarii centenarului Marii Uniri, a anuntat atunci secretarul Camerei Deputatilor Ioana Bran.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Sevil Shhaideh Ora premierului , #guvern
Comentarii