Shhaideh si Plumb aparate cu scutul antiracheta al lui Dragnea

Joi, 28 Septembrie 2017, ora 08:26
4885 citiri
Shhaideh si Plumb aparate cu scutul antiracheta al lui Dragnea

Duplicitatea recunoscuta a dlui Liviu Dragnea te lasa uneori fara grai.

Cu un timp in urma, declara ca doreste scoaterea cu totul din Constitutie a imunitatilor prevazute pentru unii demnitari, iar acum declara ca optiunea sa este sa voteze impotriva solicitarii facuta de DNA pentru ridicarea imunitatii parlamentare a Rovanei Plumb. Si atunci, te intrebi: cand a mintit, atunci sau acum?

Asadar, ori ne-a tras in piept cand se falea ca desfiintarea imunitatii din Constitutie nu-l afecteaza in niciun fel, ori ne trage pe sfoara acum, cand sustine mentinerea neconditionata a imunitatii pentru o persoana din camarila sa. Tertium non datur.

Dar sa stam si sa judecam la rece. De ce trebuie refuzata mort-copt ridicarea imunitatii ceruta de DNA? Pentru ca e nevinovata dna Plumb? Este foarte posibil. Sincer sa fiu, in opinia mea, dna Rovana Plumb este o persoana de toata lauda, apreciata in societate si ar putea fi cu adevarat nevinovata.

Asta insa n-o stabilesc eu, n-o hotarasc nici liderii PSD, nici chiar Parlamentul. Asta numai instanta este indreptatita s-o stabileasca, acea instanta, careia i se va bloca dreptul de a judeca si a o declara nevinovata, daca Parlamentul va refuza ridicarea imunitatii.

Iar, in palmaresul dnei Plumb, ar ramane un punct rusinos faptul ca s-a eschivat de la judecata. Daca eram eu in locul doamnei deputat si daca ma simteam nevinovat, asa cum pretinde chiar dumneaei ca este si cum o sustine jupanul din fruntea partidului, nu acceptam sa ma fofilez.

Ceream sa ma prezint neaparat in fata instantei, sa ma apar, sa mi se constate nevinovatia, iar eu sa raman demn, cu coloana verticala teapana si cu fruntea sus.

Inteleg ca dna Plumb nu alege aceasta varianta. Prefera sa nu dea ochii cu magistratii, sa scape de judecata pe usa din dos, chiar cu riscul de a fi aratata cu degetul ulterior, ca orice gainar acuzat ca a furat din cotetul vecinului, dar bucuros ca nu l-a vazut nimeni, fiind noapte.

Insusi faptul ca toti liderii partidului incearca s-o scoata basma curata fara nicio judecata ma face sa banuiesc ca este la mijloc un intreg complot, ca partidul incearca s-o spele de spanac pe dna Plumb, la schimb cu tacerea ei, cu neprezentarea acolo unde ar putea spune multe si unde, alaturi de dansa, ar mai intra si altii, inclusiv Dragnea.

Numai logica ma duce la aceasta concluzie, nu altceva. Logica imi spune ca partidul nu se opinteste s-o salveze de dragul ei, ci doar de dragul lui Dragnea. Chiar el recunostea recent ca adevarata tinta a dosarului nu sunt actualii citati in calitate de martori, ci numai dansul.

Lucrurile se leaga. In opinia publica s-a incetatenit ideea ca dl Dragnea este beneficiarul intregii afaceri cu lacul Belina si cu bratul Pavel, amandoua in judetul Teleorman.

Si, in opinia mea, cea mai buna dovada ca Dragnea se stie cu musca pe caciula este imaginea sa, publicata in presa asta primavara, cand se poza chiar in zona Belina-Pavel, zambind fericit si tinand in brate o stiuca uriasa, care ii venea de la mustata pana mult sub cureaua pantalonilor. Specialistii unei agentii de presa pretind ca au identificat exact locul.

Am convingerea ca parlamentarii Puterii vor vota fara sa clipeasca neridicarea imunitatii deputatei PSD Roxana Plumb, iar, la pachet cu aceasta, si senatorii ALDE ii vor da acelasi vot clientului lor Viorel Ilie, intrucat Parlamentul nu poate fi pentru unii muma si pentru altii ciuma.

Nu stiu insa cum va evolua cazul dnei Sevil Shhaideh, care si dansa este in opinia mea tot o persoana simpatica precum d-na Plumb, este de asemenea o personalitate de toata lauda, apreciata in societate si ar putea fi cu adevarat nevinovata.

Dar si in acest caz, nevinovatia ar trebui s-o stabileasca tot instanta. Spre nesansa ei, dna Shhaideh nu este nici deputat, nici senator, iar pentru judecarea sa este nu e nevoie de acord politic de niciun fel.

Opinia dlui presedinte o cunoastem, a fost reiterata recent: instanta trebuie lasata sa-si faca treaba. Cred ca asta ii da dlui Dragnea cele mai grele insomnii: Parchetul si-ar putea face treaba chiar si fara dna Plumb.

Iar daca Parchetul isi face treaba, firul rosu duce din nou spre acelasi Dragnea, pe care il inspaimanta in asa hal implicarea intr-un nou proces, incat a simtit nevoia sa convoace zilele trecute BPN al partidului, ca sa stie toata lumea ca Plumb e de neclintit, Shhaideh este de neatins, iar Dragnea e insusi jupanul.

In opinia mea, rolul PBN al partidului, convocat in graba ca sa faca scut in fata doamnelor Plumb si Shhaideh, a fost sa trimita si mesaje. Spre martori ca sa stie de frica, spre Parchet ca sa stie cine-i jupanul si chiar spre instante, ca nu strica.

Mesajul spre opinia publica l-a dat Dragnea in bascalie, crezand ca poate arunca in derizoriu intreaga tarasenie: "Nu ne invartim toti in jurul unei balti!"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Liviu Dragnea lacul Belina, #Liviu Dragnea bratul Pavel, #lacul Belina dosar DNA , #Liviu Dragnea