Shhaideh si Plumb nu-si dau demisiile si considera ca nu au facut ceva ilegal

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 14:55
13353 citiri
Shhaideh si Plumb nu-si dau demisiile si considera ca nu au facut ceva ilegal
Fotomontaj Ziare.com

Cei doi ministri ai Guvernului Tudose, suspecti de coruptie, Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, au anuntat luni ca au sustinerea partidului si ca nu isi vor da demisia din functie.

Mai mult, ele au spus ca nu au facut nimic ilegal si ca au suficiente probe pentru a-si demonstra nevinovatia.

"Decizia partidului este de sustinere a celor ministri. Sub nicio forma nu imi voi da demisia", a declarat ministrul Dezvoltarii, Sevil Shhaideh.

Intrebata daca are probe pentru a se apara, Shhaideh a spus ca "bineinteles". Ministrul nu a vrut insa sa faca declaratii referitoare la dosarul Belina, in care DNA a inceput urmarirea penala pe numele sau.

La randul sau, Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, a spus ca nu este vinovata si ca intotdeauna a respectat legea.

"Nu sunt vinovata, intotdeauna am respectat legea si intotdeauna o voi respecta. In timpul mandatului am actionat cu maxima responsabilitate si seriozitate pentru a le apara drepturile cetatenilor. Nu consider ca trebuie sa demisionez, mai ales ca intotdeauna m-am gandit la Romania", a declarat Rovana Plumb.

Nici ea nu a vrut sa vorbeasca despre dosarul in care DNA a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de urmarire penala, afirmand ca "despre acest subiect o sa vorbim mai tarziu".

Ea a incheiat spunand ca "in mod cert sunt nevinovata".

Liderii PSD s-au reunit, luni, in Biroul Permanent al partidului, pentru a discuta despre cazul celor doi ministri.

Iata ce a spus si Calin Popescu Tariceanu dupa sedinta PSD: Am constatat o solidaritate fara masura cu Shhaideh si Plumb

Amintim ca, vineri, DNA a anuntat ca a fost inceputa urmarirea penala a actualului vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale Publice Sevil Shhaideh, pentru abuz in serviciu, infractiune savarsita in perioada in care era secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, privind trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private.

In acelasi dosar, DNA a cerut si sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de urmarire penala a actualului ministru al Fondurilor Europene Rovana Plumb, la data respectiva ministru al Mediului, care ar fi initiat hotararea de guvern premergatoare pentru trecerea insulei de pe Dunare din administrarea "Apelor Romane" in cea a CJ Teleorman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Sevil Shhaideh coruptie, #Rovana Plumb coruptie, #Sevil Shhaideh demisie, #Rovana Plumb demisie , #ministri