Sevil Shhaideh explica de ce vrea sa revina la Ministerul Dezvoltarii

Joi, 22 Iunie 2017, ora 14:16
12925 citiri
Sevil Shhaideh explica de ce vrea sa revina la Ministerul Dezvoltarii
Foto: Facebook / Ministerul Dezvoltarii

Sevil Shhaideh s-a razgandit si si-a retras, joi, demisia din functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii invocand faptul ca premierul Grindeanu a schimbat secretarul general si secretarii adjuncti din minister, ceea ce ar putea crea probleme in desfasurarea activitatii.

Intr-o interventie telefonica la Antena3, Shhaideh a precizat ca s-a consultat cu "expertii institutiei" imediat ce s-a publicat in Monitorul Oficial hotararea Parlamentului privind adoptarea motiunii de cenzura de miercuri.

Ea a sustinut ca in acest moment la Ministerul Dezvoltarii "nu mai exista niciun secretar de stat, nici secretar general", asa ca "solutia identificata" de expertii juristi ar fi revenirea asupra demisiei, pentru ca activitatea ministerului sa nu se poata "bloca prin tertipuri juridice care pot interveni in toata aceasta perioada".

Sevil Shhaideh a invocat art. 85 din Constitutie, care prevede clar in ce conditii isi poate desfasura activitatea un guvern demis prin motiune de cenzura.

Totodata, aceasta a precizat ca si-a continuat activitatea la Ministerul Dezvoltarii pe parcursul ultimelor zile, dupa depunerea demisiei, sustinand ca este in continuare "ordonator de credite al acestei institutii".

De altfel, potrivit Antena 3, Shhaideh a semnat marti un contract de 115 milioane de lei pentru modernizarea unor drumuri judetene.

"In momentul in care demisia e publicata prin decret prezidential in Monitorul Oficial, institutia e blocata. Secretarul general, pe lege, trebuia sa asigure desfasurarea activitatii institutiei (...) Ca sa putem avea absorbtie, nu ar trebui sa avem contracte?", a intrebat ea retoric, referindu-se la fondurile europene care sunt la mana Ministerului Dezvoltarii, dar nu numai.

Sevil Shhaideh l-a criticat pe premierul Grindeanu pentru ca a decapitat conducerea ministerului dupa demisia ei numindu-i apoi pe Mihaela Dinca si pe Bogdan Sticlosu pe locurile vacante, conform Monitorului Oficial.

"Doamna secretar Dinca este in functie pentru ca ea a fost si anterior secretar general al acestei institutii. Eu am solicitat ca dl Grindeanu sa numeasca de urgenta secretar general si secretari adjuncti si am propus exact aceeasi echipa pe care dansul la demis-o.

Dl Sticlosu, cu scuzele de rigoare, nu stiu cine este, e un salariat in minister. Dar propunerile se fac de catre ministru. Eu am depus o plangere prealabila imediat ce decizia de numire a dl Sticlosu a fost publicata in Monitorul Oficial, pentru revocarea acestei decizii, pentru nu au respectat procedurile conform legii, nu au solicitat aviz de la Agentia Functionarilor Publici", a declarat Sevil Shhaideh.

Situatia de la Ministerul Dezvoltarii, cel care gestioneaza sume enorme pentru comunitatile locale, este si mai complicata decat la celelalte ministere, pentru ca dupa demisia lui Sevil Shhaideh premierul Grindeanu i-a propus oficial presedintelui Iohannis inlocuirea ei cu Augustin Jianu, ca vicepremier si ministru interimar. Pana acum presedintele nu a luat o decizie in acest sens.

Citeste mai multe despre:

Quarterly Report - Editia 4

Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Cine sunt candidații la Primăria Sectorului 6. O fostă campioană suspendată pentru dopaj și un viceprimar suspectat de corupție
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 6 al...
Campanie electorală „înfierbântată”. Politicieni pârâți pentru discriminare: „Să nu uite că libertatea de exprimare nu e absolută”
Campanie electorală „înfierbântată”. Politicieni pârâți pentru discriminare: „Să nu uite că libertatea de exprimare nu e absolută”
Campania electorală îi determină pe politicieni să aibă un limbaj mai „colorat”, să folosească un discurs plin de „ură”, lucru care le poate aduce sancțiuni din partea Consiliului...
#Sevil Shhaideh retrage demisie minister , #ministrul Dezvoltarii Regionale