Shhaideh explica de ce e nevoie de stadion in Teleorman. Va imparti 30 de miliarde de lei pe criterii "algoritmice"

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 14:41
22429 citiri
Shhaideh explica de ce e nevoie de stadion in Teleorman. Va imparti 30 de miliarde de lei pe criterii "algoritmice"
Foto: Digi 24 TV

Ministrul Dezvoltarii Regionale, Sevil Shhaideh, a respins, miercuri, acuzatiile ca ar fi acordat banii din Programul de Dezvoltare Locala I pe criterii politice si a explicat ca autoritatile locale au incasat sumele pe principiul "primul venit, primul servit".

Vicepremierul a vorbit si despre acuzatiile privind oportunitatea construirii unui stadion in Alexandria si a spus ca proiectul are avizele federatiilor sportive.

"Informatia publica vehiculata nu se refera la alocari. Ne referim la plati. In acest moment, PNDL etapa I are un buget alocat ca si forma de uzanta cash-ul bugetar de doua miliarde de lei.

Din acest cash bugetar se deconteaza toate facturile care sunt transmise catre minister. Deci nu exista in procedeul de decontare decat principiul primul venit, primul servit.

Exista un sistem foarte riguros de inregistrare a tuturor solicitarilor, a tuturor facturilor. Acele localitati care au contractele de finantare in derulare nu i-a impiedicat absolut nimeni sa vina sa deconteze aceste lucrari", a sustinut ministrul Dezvoltarii.

30 de miliarde de lei, impartiti dupa criterii algoritmice matematice

Cat despre PNDL II, care are alocati 30 de miliarde de lei pana in 2020, vicepremierul Sevil Shhaideh a precizat ca banii au fost impartiti dupa criterii algoritmice matematice, sustinand ca nu este normal ca sumele sa fie date egal, pentru ca unele judete sunt mai mari si au nevoie de mai multi bani pentru dezvoltarea unor proiecte.

"Nu ne este indiferent daca avem cinci localitati intr-un judet sau 200. Cu cat numarul este mai mare, reprezinta mai multe colectivitati si mai multe proiecte. Nu ne este indiferenta suprafata judetului (...). Nu ne este indiferenta populatia judetului respectiv.

Una este sa vorbim de 100 de locuitori care ar avea acces la apa, canal si alta este sa vorbim de 1.000 de locuitori. Si nu ne sunt indiferente veniturile autoritatiilor locale", a sustinut Shhaideh.

FRF insista pentru stadionul din Alexandria

Referitor la alocarea celor 12 milioane de euro pentru stadionul de fotbal din judetul Teleorman, Shhaideh a sustinut ca federatiile sportive sustin constructia unui complex sportiv in Alexandria, neprecizand in ce stadiu se afla proiectul in acest moment.

"In primul rand nu vorbim de un stadion. Vorbim de un complex sportiv care are, pe langa partea de teren de fotbal, tot ceea ce tine de practicarea sporturilor: pista de atletism si alte sporturi legate de zona aceasta.

In momentul in care discutam de initierea, oportunitatea si necesitatea unui obiectiv de asemenea anvergura, cu toate ca toata lumea se pricepe la fotbal, (...) cred ca cei mai in masura sa vorbeasca pe acest subiect sunt cele doua federatii: Federatia Romana de Fotbal si Federatia Romana de Atletism", a explicat Shhaideh.

Ea a precizat ca cele doua federatii sustin un asemenea complex sportiv, iar Federatia Romana de Fotbal "fundamenteaza existenta de stadioane in Alexandria si insista pentru organizarea de activitati fotbalistice intr-o raza de sub 100 de kilometri de Bucuresti".

"Mai exista in pregatire, tot la solicitarea autoritatilor locale, inca un complex sportiv. Vorbim de cel de la Targoviste, pentru a ne inscrie in aceasta raza de 100 de kilometri vizavi de Bucuresti pentru organizare de turnee (...) astfel incat Bucurestiul sa se poata corela cu tot ceea ce este in raza sa de actiune.

E timpul astazi sa incetam cu aceste corelari cu provenienta liderilor politici din anumite judete cu oportunitatile sau necesitatea realizarii obiectivelor de investitii", a mai spus ministrul Dezvoltarii.

Citeste si Dragnea reactioneaza dupa ce Guvernul a fost criticat pentru investitia intr-un stadion din Alexandria

Quarterly Report - Editia 4

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 5. Cea mai mare șpagă din istoria DNA, un fost concurent la „Vara Ispitelor” și un supraviețuitor de la Colectiv
Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 5. Cea mai mare șpagă din istoria DNA, un fost concurent la „Vara Ispitelor” și un supraviețuitor de la Colectiv
Partidele și alianțele electorale au avut timp până marți, 30 aprilie, ora 23:59, să-și depună candidaturile pentru primării și consilii județene. Pentru Primăria Sectorului 5 al...
Traian Băsescu explică importanța alegerilor europarlamentare. „Dacă vrem un președinte al Comisiei care să nu mai facă trăsnăi cu vaccinurile, nu votăm PSD şi PNL”
Traian Băsescu explică importanța alegerilor europarlamentare. „Dacă vrem un președinte al Comisiei care să nu mai facă trăsnăi cu vaccinurile, nu votăm PSD şi PNL”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că, dacă vrem ca Ursula von der Leyen să rămână preşedintele Comisiei Europene, atunci votăm PNL şi PSD. El a adăugat că, dacă vrem un...
#Shhaideh stadion Teleorman , #ministrul Dezvoltarii Regionale