Acuzata de abuz in serviciu, Sevil Shhaideh ramane in Guvern: A fost oficial numita consilier de stat

Miercuri, 18 Octombrie 2017, ora 22:54
5485 citiri
Acuzata de abuz in serviciu, Sevil Shhaideh ramane in Guvern: A fost oficial numita consilier de stat
Foto: Arhiva Hepta.ro

Sevil Shhaideh, fostul vicepremier si ministru al Dezvoltarii care a demisionat saptamana trecuta dupa ce DNA a inceput urmarirea penala pe numele sau pentru abuz in serviciu in dosarul Belina, a fost pastrata in Guvern de premierul Mihai Tudose.

Shhaideh a fost numita consilier de stat in cadrul aparatului de lucru al Guvernului, potrivit unei decizii a premierului Mihai Tudose si publicata miercuri in Monitorul Oficial.

Prim-ministrul a anuntat inca de vinerea trecuta, la finalul CExN al PSD, numirea lui Sevil Shhaideh in cadrul Guvernului.

"Ca si consilier, domnia sa ne va ajuta foarte mult pe ceea ce are experienta si cred ca e cea mai buna din tara in aceasta zona in ceea ce inseamna dezvoltarea regionala, reforma administrativa", a sustinut Mihai Tudose.

Cunoscuta ca o apropiata a lui Liviu Dragnea, Shhaideh a demisionat din Guvern in ciuda opozitiei manifestate de colegii din conducerea PSD.

Citeste mai multe despre: Sevil Shhaideh: Am luat decizia de a demisiona inca de miercuri. Multumesc membrilor CExN pentru sustinere.

Sevil Shhaideh, care nu este parlamentar, este acuzata de fapte comise in 2013, cand era secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, in cazul sau nefiind nevoie, conform legii, de avizul Parlamentului sau al presedintelui Romaniei.

Ea a fost audiata pana acum la DNA, unde s-a prezentat insotita de avocat.

#Shhaideh consilier premier Tudose , #ministrul Dezvoltarii