Dragnea a gasit vinovatul: Iohannis a amanat sa ia o decizie cu privire la Sevil Shhaideh dupa ce a vorbit cu Basescu

Joi, 22 Decembrie 2016, ora 22:19
24006 citiri
Dragnea a gasit vinovatul: Iohannis a amanat sa ia o decizie cu privire la Sevil Shhaideh dupa ce a vorbit cu Basescu
Foto: Facebook/ Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este de parere ca fostul presedinte Traian Basescu i-a influentat decizia lui Klaus Iohannis de a nu o nominaliza deocamdata pe Sevil Shhaideh pentru functia de premier.

Joi seara, intr-o emisiune la Antena 3, Dragnea a comentat faptul ca Traian Basescu i-a vorbit lui Iohannis despre sotul lui Shhaideh, care a lucrat 20 de ani in Guvernul sirian.

"Eu cred ca azi dl Iohannis trebuia sa o cheme pe doamna Shhaideh si sa o anunte, dar a venit Traian Basescu (la consultari - n.red.). Dupa ce a venit dl Traian Basescu, nu stiu ce informatii i-a dat.

(...) L-am urmarit pe Traian Basescu si in stilul ala securistoid al lui a lasat sa se inteleaga ca a dat niste informatii. Si omul o fi zis sa verificam, sa vedem ce e in presa, dar rezulatul nu e in regula, intarziem", a spus Dragnea.

Apoi, liderul PSD a mentionat ca presedintele Iohannis "a spus ca Sevil Shhaideh este o propunere foarte buna" pentru functia de premier, dar ca "se trage de timp".

"Paul, seful Cabinetului lui Ciolos (Paul Gheorghiu, seful Cancelariei - n.red.) a spus ca Iohannis - asa a spus, 'Iohannis' - trage de timp cat poate ca n-are de gand sa o nominalizeze pe Shhaideh.

Spunea acest om ca unul dintre obiective este sa se intarzie foarte mult intarzierea instalarii Guvernului pentru ca anumite masuri fiscale sa nu poata fi implementate. (...) Sper din tot sufletul ca presedintele Romaniei sa fie echilibrat si corect", a mentionat social-democratul.

Acesta a subliniat ca sotul lui Sevil Shhaideh a lucrat ca cercetator in Ministerul Agriculturii din Siria.

Citeste mai multe despre sotul lui Sevil Shhaideh

De asemenea, liderul PSD sustine ca Shhaideh nu se va retrage din cursa pentru desemnarea sa ca premier si a povestit ca nu s-a sfatuit cu nimeni cand a luat decizia propunerii.

"Doar eu cu mine m-am sfatuit. Luni i-am spus. (...) Am sunat-o duminica si am rugat-o sa ne vedem luni. A venit in Bucuresti, a venit la mine acasa cu sotul. In final a fost de acord, asigurand-o de tot sprijinul meu", a spus social-democratul.

Nu in ultimul rand, Dragnea a explicat ca joi a facut doua apeluri publice la SRI si SIE, cu privire la nominalizarea facuta pentru functia de premier, subliniind ca sunt facute anumite afirmatii despre Shhaideh.

"Daca se fac astfel de afirmatii in jurul unei parsoane publice, Serviciile trebuie sa reactioneze. (...) Foarte multi indivizi din presa de propaganda folosesc ca argument a ceea ce spun in spatiul public faptul ca de la SRI vin acele informatii.

Eu stiu cum functioneaza SRI, eu institutional am ajutat foarte mult aceasta institutie", a precizat Dragnea, adaugand ca nu a fost sunat de nimeni de la Servicii, dar si ca un jurnalist "tot suna pe la ambasade sa ceara informatii despre sotul dnei Shhaideh, dar nu i se spune nimic si se face de ras".

De asemenea, liderul social-democrat a fost rugat sa explice declaratia "Mergem in alta parte", daca Iohannis nu o va desemna premier pe Sevil Shhaideh.

"Prima data la CCR", a spus Dragnea. Intrebat unde va merge a doua oara, a raspuns: "Eu sper sa nu ajungem nici la CCR. Dar am spus ca vom utiliza toate mijloacele constitutionale si legale".

"Sevil Shhaideh va sta premier pana va obosi. Daca va obosi, voi merge eu. Daca nu va obosi, ceea ce e foarte putin probabil, va ramane 4 ani", a subliniat deputatul.

Nu in ultimul rand, acesta a spus ca nu mai vrea ca "un om de afaceri sa stea cu bocceluta dimineata ca vin mascatii sa il ia, el muncind si platind taxe ca sa sustina acest sistem" si a subliniat ca a primit numeroase amenintari, dar ca nu va ceda la santaj.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Liviu Dragnea Basescu propunere Shhaideh, #Liviu Dragnea Iohannis nominaliare Shhaideh, #Iohannis amanare desemnare Shhaideh, #Dragnea Servicii informatii Shhaideh , #premier