Vicepremierul Sevil Shhaideh explica de ce nu se pot consolida blocurile cu bulina

Sambata, 04 Martie 2017, ora 18:07
5334 citiri
Vicepremierul Sevil Shhaideh explica de ce nu se pot consolida blocurile cu bulina
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, sambata, la Buzau, ca, in fiecare an, Ministerul Dezvoltarii aloca "sume considerabile" pentru autoritatile locale pentru consolidarea blocurilor cu risc seismic, insa de fiecare data gradul de absorbtie nu depaseste 10 la suta. Ea a mai spus ca problema majora in privinta reabilitarii cladirilor cu bulina rosie o constituie refuzul proprietarilor de a iesi din imobil pe perioada consolidarii, fapt pentru care lucrarile sunt ingreunate foarte mult.

Sevil Shhaideh a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la finalul unei intalniri de lucru cu primarii din judetul Buzau, ca Ministerul Dezvoltarii a alocat anul acesta 25 de milioane de lei pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic.

"In fiecare an, Ministerul Dezvoltarii aloca sume considerabile pentru autoritatile locale in vederea consolidarii blocurilor cu risc seismic. De fiecare data suntem dezamagiti pentru ca gradul de absorbtie al acestui program nu depaseste 10 la suta din suma alocata. Din discutiile cu autoritatile locale in special cu cele din Bucuresti, pentru ca cel mai mare numar de imobile cu bulina rosie se afla in Bucuresti, problema majora pe care o avem in accesarea si consolidarea blocurilor se refera la refuzul proprietarilor de a iesi din imobil pe perioada consolidarii.

Din aceste considerente lucrarile sunt ingreunate foarte mult, e destul de complicat sa faci o lucrare de consolidare mai ales pe interiorul cladirii cu locatarii in imobil. Si anul acesta avem alocate 25 de milioane de lei pentru finantarea cladirilor cu risc seismic, asteptam solicitarile autoritatilor locale. Sunt niste conditii speciale de intrare in program pentru a le finanta in vederea consolidarii", a spus vicepremierul.

Premierul Sorin Grindeanu a spus, sambata, la Buzau, ca "sunt foarte multe de facut" la capitolul sistem de alertare si interventie in cazul unui cutremur major, dar a precizat ca intr-o situatie de urgenta conteaza foarte mult si spiritul civic.

Sambata, la ora 21:22, se implinesc exact 40 de ani de la cutremurul din 1977, in care au murit peste 1.500 de oameni, dintre care peste 1.400 numai in Bucuresti, iar alti aproximativ 11.300 au fost raniti.

40 de ani de la cutremurul din '77 (Video)

Niciun furnizor de apa, gaz sau curent nu are instalata alerta pentru cutremure

Expozitie la Palatul Sutu la 40 de ani de la cutremurul din '77: Tragedia, in imagini

40 de ani de la moartea lui Toma Caragiu: A murit din prima clipa. Un actor urias, strivit intr-o seara nebuna de un bloc oarecare

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, criticată pentru prelungirea plafonării prețului la energie. „Amestecul statului distorsionează piața și aduce taxe mai mari”
România, criticată pentru prelungirea plafonării prețului la energie. „Amestecul statului distorsionează piața și aduce taxe mai mari”
Trei experți internaționali în energie prezenți la conferința „Romanian Energy Market Conference. Securitatea aprovizionării cu gaze în etapa post-plafonare a prețului”, organizată de...
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
#Sevil Shhaideh cladiri bulina rosie cutremur , #vicepremier