Stravechi afrodisiace naturiste si legendele lor

Sambata, 17 Mai 2014, ora 12:18
6174 citiri
Stravechi afrodisiace naturiste si legendele lor
Foto: Factroom

Din antichitate si pana in zilele noastre, tamaduitori de tot felul au propagat ideea proprietatilor afrodisiace ale unor produse din natura, usor de procurat si aflate la indemana oricui.

Vindectorii au speculat cu dibacie succesul solutiilor lor in randul clientilor, dornici sa-si stimuleze la comanda potenta si libidoul, proprietati atat de ravnite.

Portalul Big Piture a cules cateva din cele mai de succes solutii, care o lunga perioada au facut epoca, iar unele nu numai ca mai au succes inca si astazi, dar nici nu sunt infirmate de laboratoare.

Stridiile

Se spune ca celebrul Casanova incepea ziua prin a servi la micul dejun o portie zdravana de stridii. Este greu de stiut pe ce s-a bazat Casanova, dar se stie ca stridiile erau cunoscute inca din antichitate ca stimulator afrodisiac. Le foloseau pe scara mare romanii si vechii greci.

In afara efectelor afrodisiace, stridiile sunt foarte apreciate pentru calitatile lor gustative, ceea ce determina sa faca parte din cele mai selecte meniuri ale marilor restaurante europene. Romanii si vechii greci pretindeau ca, in zonele consumatoare de stridii, natalitatea era simtitor mai ridicata.

Poate nu intamplator ne-a ramas o imagine ciudata, imortalizata intr-un celebru tablou de Boticelli, reprezentand-o pe Venus, zeita frumusetii, intruchipata cum iese dintr-o scoica.

Avocado

Daca avocado este intr-adevar un fruct afrodisiac sau nu, faptul este mult controversat. Ludovic al XVI-lea, regele Frantei de altadata, a fost convins de calitatile fructului, pe care il consuma zilnic, stiind ca avea probleme privind viata sa intima. Nu exista dovezi ca l-ar fi ajutat, dar nici ca nu.

Traditia este insa foarte veche. Ea se trage de la vechi azteci, care numeau fructul "ahuacatl", adica "tesitcul", mai curand datorita aspectului decat altor proprietati, mai atragatoare.

Chonchistadorii spanioli insa au preluat repede ideea si au inceput s-o vanda cu succes in Europa. Chiar si astazi, avocado este uneori proslavit pentru proprietatile sale fortifiante, dar faptul n-a fost confirmat inca nici de statistica, nici de laboratoare.

Migdalele

Grecii antici erau convinsi de proprietatile stimulatoare ale migdalelor iar, la nuntile lor, tinerilor perechi li se ofereau todeauna preparate din aceste miezuri, in convingerea ca ele constituie o binecuvantare a naturii fata de tanara pareche.

In Maroc, si astazi se pun obligatoriu migdale in meniul tinerei mirese, iar in India tanarul care cere mana viitoarei sale logodnice, ii ofera in locul inelului de logodna, un frunos cadou constand dintr-un pachet cu migdale.

In Vechiul Testament, se face referire la faptul ca Aaron a adus in casa lui Levi o ramura de migdal, ca s-o planteze, intrucat, daca migdalul va inflori, e semn ca in casa lui se vor naste copii.

Rodiile

Despre rodie, multe traditii populare spun ca ar avea proprietati stimulatoare pentru barbatie. In plus, se pare ca in denumirea de afrodisiac isi are originea si numele zeitei Afrodita, originara din insula Cipru (origine discutabila). Conform legendei, acolo a fost plantat si primul arbore care a rodit rodii.

Poate ca intamplator, si la noi in limba romana, cuvanul rod se inrudeste cu cel al rodiei, planta care ar stimula natalitatea.

Anticii spuneau despre culoarea sangerie a rodiei ca aceasta sugereaza viata, poate chiar o noua viata. Cercetari recente de laborator au confirmat ca rodia are intr-adevar proprietati afrodisiace, care se manifesta si se mentin un scurt timp dupa ce a fost consumat fructul.

Ciocolata

Nu este cazul sa ne oprim prea mult asupra ciocolatei sau cafelei, proprietatile acestora fiind nu numai cunoscute, ci confirmate si de laboratoare. Numai ca efectele nu se manifesta numai pe plan afrodisiac, ci in mare masura prin stimularea intregului sistem nervos, asupra caruia actioneza uneori chiar si daunator.

Un anti-afrodisiac: salata verde

Si salata era cunoscuta din antichitate, dar pentru actiunile ei inhibatoare. Unii scriitori se refera la faptul ca, in Grecia antica, sotiile serveau adesea sotilor lor salata verde in cantiati mari, pentru a le scadea libidoul, atunci cand nu prea aveau pofta de relatii intime.

In vechime, salata a fost legata chiar de impotenta, datorita medicului grec Alexandr de Colophon, care a desvoltat o teorie, conform careia consumul salatei peste anumite limite anihilieaza total potenta sexuala a barbatilor. Teoria a fost infirmata de stiinta, dar proprietatile anti-afrodisiace ale salatei se confirma si astazi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#afrodisiace naturale, #afrodisiace legende, #afrodisiace naturiste , #afrodisiace
Comentarii
T
tudorion46
rank 5
s-a uitat un ultim afrodisiac descoperit pt unii barbati:
Poza imbacsitul
imbacsitul
rank 5
"Proprietăților anti afrodisiace ale salatei se confirma si astăzi"