Ziare.com

Aventurile de o noapte tripleaza riscul de atac de cord

de Anca Serghescu
Miercuri, 23 Martie 2011, ora 10:41

   

Aventurile de o noapte tripleaza riscul de atac de cord
Persoanele care se implica rar in activitati sexuale, ca de exemplu care au din cand in cand o aventura de o noapte, prezinta un risc de a suferi un atac de cord de trei ori mai mare, dupa cum a aratat un studiu recent.

In general activitatea sexuala ocazionala are mai multe sanse sa cauzeze un atac de cord decat cea regulata, ceea ce inseamna ca acele cupluri care traiesc in armonie sunt protejate, au descoperit cercetatorii.

O revizuire a 14 studii a scos la iveala faptul ca o aventura de o noapte, pe langa stresul si agitatia pe care o presupune, mareste riscul de atac de cord si din cauza activitatii fizice episodice, dupa cum se relateaza in Journal of the American Medical Association, citat de Daily Mail.

Insa daca aventurile sunt frecvente, aici fiind vorba de adevarate relatii extraconjugale, riscul scade, au concluzionat cercetatorii de la Universitatea Tufts si Harvard. Pentru fiecare partida de sex din saptamana, riscul scade cu 45%, la fel si cel de moarte subita, care descreste cu 30%.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1609 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor