Ghidul aventurilor romantice la birou

Miercuri, 19 August 2009, ora 12:22
6508 citiri
Ghidul aventurilor romantice la birou

Sa fim seriosi, exista indeajuns de multe sanse sa te cuplezi cu un coleg de munca.

Un sondaj realizat anul acesta a aratat ca 4 din 10 angajati s-au intalnit, la un moment dat, cu cineva de la serviciu in timpul liber.

Vestea buna e ca 3 din 10 persoane care au avut aventuri la birou s-au si casatorit. Deci, nu e nimic rusinos in asta. Serviciul pare sa fie noul cuibusor de nebunii si locul de unde iti poti recruta amantul sau chiar viitorul sot.

O adevarata pepiniera, daca e sa te iei dupa sondaje, mult mai eficient decat un web site sau o agentie specializata, dupa cum declara Stephanie Losee, autoarea unei carti numite "Office Mate: The Employee Handbook for Finding--and Managing--Romance on the Job".

"Locul de munca s-a transformat in satul secolului XXI", spune ea. "Unde altundeva iti mai petreci 12 ore pe zi?", intreaba Losee retori, si pe buna dreptate.

Si din ce in ce mai putini isi tin aventura la secret. Conform aceluiasi sondaj mentionat anterior, realizat de CareerBuilder si citat de Forbes, 72% dintre angajatii care au aventuri la birou le fac publice. Asta, in comparatie cu 46%, cat era procentul de acum 5 ani.

Chiar daca oamenii par sa priveasca mai relaxat acest tip de relatie, asta nu inseamna ca este lipsita de riscuri. In cel mai rau caz, potrivit unui avocat, o astfel de relatie poate avea ca rezultat, atunci cand se sfarseste, hartuirea sexuala.

Evita relatiile de genul superior-subaltern!

Ceea ce ne duce deja catre prima regula: niciodata o relatie de tipul superior-subaltern! O astfel de relatie este reteta sigura catre dezastru. Mai e nevoie sa detaliem? E o relatie in care nu prea se pot lua decizii obiective legate de promovare sau marirea salariului.

Cat despre subaltern, mai ales daca este o "ea", desi nu e o regula, poate ajunge lesne in postura de hartuita. In plus, multe dintre persoanele aflate in aceasta postura spun, dupa ce relatia s-a terminat, cu chiu cu vai, ca nu si-au permis sa refuze avansurile sefului.

Cat despre acesta, intotdeauna va spune: "Nu i-am cerut decat o intalnire. Putea sa refuze", cand, de fapt, cu totii stim ce s-ar fi intamplat daca asa ceva ar fi avut loc.

De ce nu un contract prenuptial?

Daca un sef si un subaltern nu pot rezista atractiei si vor sa se arunce cu picioarele inainte intr-o astfel de relatie, specialistii recomanda la modul cel mai serios un gen de contract prenuptial.

Ar trebui sa declare in scris ca ambii intra in aceasta relatie din proprie vointa.

Iar daca firma la care lucreaza are prevederi legate de hartuirea sexuala, ar trebui sa mentioneze ca le cunosc si le vor respecta.

Oricat de multe energie sexuala pluteste in birou, e bine ca picioarele sa se afle pe pamant macar cateva momente, necesare semnarii unui astfel de contract prenuptial pentru o aventura.

Fa-ti publica relatia!

Daca, in ciuda tuturor avertizarilor te-ai decis sa te inhami intr-o relatie de acest tip, afla ca exista si un cod al bunelor maniere pentru aceste cazuri.

Cei care se afla mai sus in rang are obligatia de a pasi in fata si a face cunoscuta idila departamentului de resurse umane.

Tocmai pentru faptul ca, negresit, siguranta locului de munca este mai mare in cazul sau. Asa, ar trebui ca nimeni sa nu-si mai faca probleme legate de o eventuala hartuire sexuala.

Intalneste-te cu cineva din afara departamentului

Este de preferat ca, daca tot vrei sa "calci pe bec", sa o faci cu cineva din alt departament. Motivul: daca idila se pierde pe drum sau se lasa cu "strigaturi", nu vei avea de indurat decat o intalnire periodica in lift, eventual cu martori. N-o sa doara prea tare!

Gandeste-te inainte de a te arunca cu picioarele inainte!

Chiar daca pare logic ca e primul lucru ce trebuie facut, unii mai uita.

Ia-ti cateva momente si intreaba-te la modul cel mai serios: Chiar ne potrivim? Sunt genul de persoana care sa riste? Nu cumva potentiala mea pereche e genul caruia ii place sa se joace si atat?

Iar daca raspunsul este DA, e ceea ce imi doresc si eu?

Nu folosi e-mailul de serviciu

Din motive lesne de intuit, e bine sa eviti sa-l folosesti in scopuri personale, cu atat mai mult in cele atat de personale. Nu de alta, dar seful tau sau angajatii departamentul IT s-ar putea amuza copios.

Seful s-ar putea chiar sa treaca usor de la amuzament la alte sentimente. Aminteste-ti ca e-mailul nu e deloc sigur.

Fara dovezi publice de afectiune

Daca te intalnesti cu un coleg, tine-ti-va mainile acasa si lasati dulcegariile la birou. Si n-ar fi rau sa mergeti la pranz separat, cu alte persoane.

Orice abatere ar putea face restul persoanelor de la birou sa se simta inconfortabil. Sau poate geloase.

Pregateste-te sa-ti pierzi locul de munca!

Poate ca nu ti-a spus-o nimeni atat de brutal, dar cu siguranta ai gandit-o si tu. Pune-te in situatia de a fi parasita de colegul iubit. Cu siguranta nu te vei mai simti confortabil la birou, sub privirile miloase/complice/amuzate/iscoditoare ale colegilor.

Stii bine ca in astfel de situatii, de obicei unul pleaca. Ai putea chiar tu sa fii aceea. Daca te-ai putea impaca cu pierderea locului de munca, atunci mergi mai departe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#aventura birou, #reguli idile serviciu, #aventura loc munca, #relatie amoroasa serviciu , #aventura