La doctor cu libidoul!

Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 18:00
17236 citiri
La doctor cu libidoul!
Foto: dailymail

Un studiu realizat in Statele Unite si dat publicitatii recent arata ca 53,9% dintre femeile chestionate (400) au mimat orgasmul, multe dintre ele spunand ca au facut acest lucru pentru a nu-si indeparta partenerul.

Lipsa libidoului este una dintre principalele cauze ale insatisfactiei legate de viata sexuala (30% dintre ele spun ca nu au dorinta sexuala deloc).

Potrivit multor specialisti, cauzele care duc la lipsa libidoului sunt numeroase, variind de la deteriorarea relatiei cu partenerul pana la probleme medicale sau o scadere a cantitatii hormonilor, cum se intampla la menopauza. "Libidoul este un aspect complex - o combinatie intre creier, sentimente si hormoni", spune John Studd, professor de ginecologie in Londra.

Si, in timp ce unii experti cred ca lipsa libidoului sau un apetit sexual scazut nu necesita tratament medicamentos, care este disponibil sub diverse forme in Europa, altii considera ca acesta ajuta. Daily Mail a cerut parerea mai multor specialisti pentru a afla care dintre produsele farmaceutice destinate cresterii libidoului sunt mai eficiente si care mai putin (estimarea este facuta prin acordarea unui numar de puncte, maximum fiind zece).

1. Gel cu testosteron - a primit 9 puncte din 10

Se crede ca libidoul scazut la femei este legat de un nivel redus de testosteron, astfel ca acestea pot obtine beneficii de pe urma gelurilor cu acest hormon, destinate in special barbatilor cu aceeasi problema.

Este vorba de produse ca Testim gel sau Testogel, disponibile numai pe baza de reteta, de la un medic particular. De asemenea, exista posibilitatea de a primi implanturi cu testosteron sub piele (cu un anestezic local). Acestea elibereaza incet hormonul si pot fi inlocuite la fiecare patru luni.

Profesorul Studd este de parere ca prima solutie pentru un libido scazut ar trebui sa vizeze modificarea cantitatii de hormoni. Testosteronul este responsabil pentru energie, starea de spirit si libido, si de aceea depresia si libidoul scazut merg adesea mana in mana.

Gelul poate fi aplicat oriunde cu exceptia sanilor, singura problema fiind ca nu este inca autorizat si pentru femei, astfel ca unii ginecologi ar putea fi reticenti in a-l prescrie.

Pentru cresterea nivelului de testosteron mai exista insa o alta varianta, autorizata pentru femei, dar expertii consultati de site-ul citat au notat-o cu 5 puncte din 10. Este vorba de plasturi Intrinsa cu testosteron, care se aplica de regula pe fese.

Sunt folositi in special pentru a trata femeile care sufera de un libido scazut in urma unei histerectomii totale (indepartarea ovarelor si a uterului). Unele femei dezvolta insa o sensibilitate locala la plasturi, lucru care afecteaza absorbtia hormonului.

2. Produs pentru intarirea muschilor pelvieni - 7 puncte din 10

Un exemplu in acest sens este Pelvic Toner, un produs care ajuta la intarirea muschilor pelvieni, fiind benefic atat in ceea ce priveste incotinenta urinara, cat si libidoul scazut.

Un studiu realizat de firma care produce Pelvic Toner arata ca 80% dintre femeile care l-au folosit au remarcat o imbunatatire a vietii sexuale. Intarirea muschilor pelvieni, care se poate face si cu ajutorul exercitiilor Kegel, ofera si mai multa incredere in sine, mai ales femeilor care au nascut copii pe cale naturala (iar mai multa incredere inseamna un libido mai mare).

3. Gel cu aloe vera - 8 puncte din 10

Este vorba de un gel intim care ajuta in cazul unui vagin uscat, sensibil, aceste probleme putand sa apara in urma menopauzei sau a unei scaderi a nivelului de hormoni. Multe femei fac sex mai rar pentru ca aceasta activitate devine inconfortabila din cauza uscaciunii vaginale.

Un astfel de gel poate insa avea efecte pozitive in acest sens (este important sa fie testat pe brat intai, pentru a verifica aparitia unor eventuale alergii).

4. Gel cu estrogen - 8 puncte din 10

Nivelul hormonului estrogen scade dupa menopauza, putand cauza de asemenea uscaciune vaginala si disconfort in timpul actului sexual, ceea ce poate duce la lipsa dorintei. Terapia de inlocuire a estrogenului poate insa ajuta.

Gelul este disponibil pe baza de reteta medicala (aplica-l seara, inainte sa te bagi in pat, de regula de doua ori pe saptamana). Chiar si femeile care fac terapie de substitutie hormonala cu ajutorul pastilelor ar putea avea nevoie de gel cu estrogen.

5. Gel cu ardei iute - 5 puncte din 10

Acest tip de produse, care contin, printre altele, si extract de ardei iute, imbunatatesc circulatia sangvina si dilatarea vaselor si amelioreaza uscaciunea vaginala. Profesorul Studd spune ca nu exista multe dovezi in privinta eficientei acestui gel, dar ca poate functiona la anumite femei si ca oricum nu face rau.

6. Suplimentul V-RX pentru femei - 1 punct din 10

Pana in prezent nu exista dovezi care sa arate ca extractele folosite la realizarea acestui supliment imbunatatesc viata sexuala la femei, desi producatorii sustin ca V-RX pentru femei reduce oscilatiile de libido care apar in timpul ciclului menstrual.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#produse libido femei, #libido femei, #crestere libido femei, #libido scazut femei, #lipsa dorinta sexuala femei , #dorinta