Ce declanseaza problemele sexuale ale barbatilor?

Luni, 17 Iunie 2013, ora 09:21
5640 citiri
Ce declanseaza problemele sexuale ale barbatilor?
Foto: Men\'s Health

Barbatii intampina adesea probleme legate de erectie si ejacularea prematura din cauza unor alte afectiuni pe care le au. Printre acestea se numara hipertensiunea, indicele de masa corporala, fumatul, stresul si anxietatea.

Nu numai barbatii care ajung la o varsta inaintata au probleme cu erectia, ci si cei tineri, sustin cercetatorii in domeniu.

Potrivit unui articol aparut in revista "The Journal of Sexual Medicine", cercetatorii italieni au tras concluzia ca si barbatii mai tineri de 40 de ani au asemenea probleme, scrie Men's Health.

Expertii au observat ca 26% din cei 439 de barbati care au cerut ajutor pentru disfunctii erectile intr-o perioada de doi ani si jumatate erau mai tineri de 40 de ani.

Si mai ingrijorator a fost faptul ca jumatate din acesti pacienti au prezentat simptome grave precum ejacularea precoce. Cei tineri care nu au asemenea probleme au un indice de masa corporala scazut (25,1), un nivel mai mare de testosteron in corp si o rata mai mica a unor boli precum hipertensiunea.

Asemenea factori pot duce la disfunctie erectila, alaturi de fumat si consumul de droguri. In special fumatul este responsabil de reducerea fluxului sanguin catre organul sexual masculin, spune Gregory Bales, profesor de urologie la Universitatea din Chicago.

Cei tineri care au asemenea probleme trebuie sa renunte neaparat la fumat. Alte studii au aratat ca persoanele care au renuntat la fumat au constatat o imbunatatire a erectiei la opt saptamani dupa ce au incetat sa fumeze.

Nu in ultimul rand, barbatii care au disfunctie erectila la o varsta mai mica de 40 de ani au si probleme precum stresul si anxietatea.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#disfunctie erectila cauze, #ejaculare precoce afectiuni , #ejaculare
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
"Ce declanseaza problemele sexuale ale barbatilor?" Femeile.