Disfunctii erectile provocate de situatii neasteptate

Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 19:55
9202 citiri
Disfunctii erectile provocate de situatii neasteptate
Foto: Arhiva

Disfunctia erectila, un fenomen mai mult decat incomod, a fost studiat din vechime. Traditia ne-a transmis mijloace naturiste cu care sa ne ferim de ea, iar medicina ofera solutii eficiente, insa niciodata garantate.

Este si greu sa-ti garanteze erectia altcineva, decat insasi partenera, a carei influenta poate depasi chiar si stiinta medicala si respectivele experiente, facute in laborator, pe bietii cobai.

S-a constatat insa ca exista conjuncturi, care te expun atat de surprinzator neasptatei disfunctii, incat ramai perplex observand - vorba ceea - unde dai si unde crapa.

Medicamentele cu care tratam prostata

Chirurgul Andrew Kramer, expert al centrului medical de la Universitatea din Maryland, constata ca majoritatea medicamentelor de acest gen actioneaza asupra sistemului hormonal si, implicit, determina o scadere a libidoului, arata Infoniac.

Din pacate, problema nu are solutie. Abandonand tratamentul prostatei, ne agravam starea de sanatate, iar prostata insasi imbolnavindu-se afecteaza grav activitate sexuala.

Singura consolare este ca boala de prostata apare la o varsta cand unii sunt mult mai interesati de sanatatea proprie, decat de sexul in doi.

Tratamentele contra calvitiei

Si aceste tratamente se adreseaza tot sistemului hormonal, iar consecintele seamana cu cele care vizeaza prostata. Calvitia insa apare uneori in plina tinerete.

Alternativele sunt doua: ori tratezi calvitia cu rezultate indoielnice in ce priveste parul, dar sigure in ce priveste descurajarea potentei sexuale, ori infrunti chelia, ceea ce s-ar putea sa nu-ti prea deranjeze partenera.

Poate, vorba epigramistului Cincinat Pavelescu, partenera intelege ca valoarea ta nu sta in chelie. Sta sub ea.

Gingivita

Oricine isi poate pune intrebarea verde, romaneste: ce are gingivita, cu prefectura? Studii facute de urologul Bruce Kava, de la universitatea din Miami, releva ca gingivita apare ca urmare a unor perturbatii in fluxul sanguin, tocmai cel care este responsabil de succesul erectiei.

Dar atentie: nu rezolvati problema sexuala, tratand gingivita. Trebuie tratata cauza, cea care a perturbat fluxul sanguin.

Partenera ta flirteaza discret cu altii, chiar de fata cu tine

Fondul problemei este psihologic, nu organic. Teste facute pe un lot de 3.000 barbati au confirmat aceasta situatie in 92% din cazuri. Daca esti barbat, merita sa iei taurul de coarne si sa-i explici partenerei ce rau iti face asta tie personal si voua, impreuna.

Inteligenta ei o va determina sa aleaga una din trei solutii: ori continua si se multumeste cu cat ii poti oferi, ori renunta sa te enerveze cu flirturile ei, ori nu te mai enerveaza, dar continua in ascuns.

Ciclismul

Asa cum se cunoaste de vreo 3.000 de ani, cavaleristii sunt cavaleri in saloane, dar mai putin cavaleri in pat. Cauza e simpla: pozitia "calare" antreneaza fluxul sanguin in partea inferioara a corpului, inclusiv spre penis. Acesta se simte obosit, cand ai ajuns, in sfarsit, culcat.

Cu biciclistul se intampla cam acelasi lucru, dupa 2-3 ore de pedalare extenuanta, tot intr-un fel de pozitie calare.

Diabetul

Concentratia de zahar in sange, afecteaza nu numai fluxul sanguin la toate nivelele, inclusiv cel al penisului, dar si functionarea unor organe adiacente zonei.

Din fericire, respectand strict prescriptiile medicale si masurand glicemia cu glucometrul la purtator - o excelenta inventie recenta - orice barbat isi poata stapani perfect nu numai boala, dar si viata sexuala.

Hipertensiunea arteriala

Hipertensiunea arterial afecteaza grav vasele de sange din organism, inclusiv la nivelul penisului. Unele medicamente utilizate pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, cum ar fi beta-blocantele, reduc tensiunea, dar nu reduc riscul unor accidente in timpul actului sexual.

Hipertensivul nu va mai fi niciodata "ca inainte". Nu-i interzice nimeni sa faca sex, dar se impune sa fie cumpanit. Din pacate, este valabil cantecul lautaresc: "ce-a fost verde, s-a uscat".

Depresia

Peste 60% din barbatii care sufera de depresie sunt afectati si de disfunctii sexuale. Din pacate, incapacitatea de a se bucure de sex, in toata plenitudinea lui, exacerbeaza simptomele de depresie. Aici se inchide un cerc vicios, din care iesi cu greu.

Antidepresivele, desi actioneaza asupra sistemului nervos, nu rezolva problema sexuala. Solutia acesteia este combaterea cauzei care a produs depresia. De multe ori, un voiaj cu partenera, schimbarea peisajului, chiar a cadrului, pot indeparta depresia.

Sigur, exista si solutia cu schimbarea partenerei, dar nimeni nu garanteaza daca asta inlatura depresia, sau o exacerbeaza si mai mult, pana la disperare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
#disfuntii erectile, #tratament erectie, #cauze disfunctii erectile , #erectie