Vindeca Maca disfunctiile sexuale?

Luni, 23 August 2010, ora 10:59
5048 citiri
Vindeca Maca disfunctiile sexuale?

Maca, cunoscuta ca Maca peruviana, este o planta originara din Anzi, iar specialistii sustin ca are proprietati tonifiante, imunostimulatorii si este utila si in cazul tratarii unor probleme sexuale masculine si feminine, in plus combate si stresul si astenia.

Insa unii experti au pus la indoiala toate aceste beneficii si au realizat un nou studiu pentru a vedea daca intr-adevar se verifica aceste beneficii, informeaza La Stampa.

Doctorul Byung-Cheul Shin si colegii lui de la mai multe universitati din lume au vrut sa vada care este efectul plantei Maca in cazul disfunctiilor sexuale. Ei au analizat datele din 17 studii incepand din aprilie 2010 si au inclus toate studiile clinice randomizate (RCT) de orice fel de Maca comparat cu placebo pentru tratamentul persoanelor sanatoase si persoanelor care sufereau de disfunctii sexuale.

Selectiile de studii, extragerea de date si validarile au fost efectuate independent de catre doi autori, iar discrepantele au fost rezolvate prin discutii intre cei doi.

Descoperirile arata ca doua studii experimentale sugereaza un efect pozitiv semnificativ al plantei de Maca in cazul disfunctiilor sexuale si stimularea dorintei sexuale la femeile aflate la menopauza, in timp ce un alt studiu nu a aratat nici un efect pozitiv.

Un alt studiu a evaluat, de asemenea, efectele Maca la pacientii cu disfunctie erectila folosind Indexul International de Disfunctie Erectila-5 si s-a dovedit ca a avut un efect semnificativ.

Cercetatorii au concluzionat ca analiza sistematica ofera dovezi limitate cu privire la eficacitatea Maca la imbunatatirea functiei sexuale. Cu toate acestea, numarul total de teste, marimea esantionului total, calitatii medii si metodologia studiilor au fost prea limitate pentru a trage concluzii definitive.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#maca disfunctii sexuale, #efect maca probleme sexuale , #erectie