Ce le excita pe femei?

Vineri, 06 Martie 2009, ora 23:53
61740 citiri
Ce le excita pe femei?

Daca timp de sute de ani barbatii s-au intrebat care este secretul pasiunii feminine, iata ca acum o femeie pare sa fie aproape de solutie.

Dupa aproape 30 de ani de cercetare, profesorul Meredith Chivers de la Universitatea Queens din Kingston, Ontario, a reusit sa explice, in parte, misterul dorintei sexuale a femeilor, arata Times Online.

Chivers a aratat participantilor la studiul sau imagini cu o femeie si un barbat masurbandu-se, doua femei facand sex, un barbat si o femeie facand sex si doi barbati in aceeasi ipostaza.

Ea a masurat gradul de excitatie a participantilor printr-un aparat conectat la organele lor genitale, dar si in mod subiectiv, prin ceea ce raportau persoanele respective.

Cercetatoarea a ajuns la o concluzie surprinzatoare: se pare ca femeile se excita in mai multe situatii decat vor sa recunoasca, din pricina tabu-urilor sociale. Spre exemplu, ele raspund la absolut toate imaginile respective, inclusiv la cele de sex homosexual intre barbati.

Ele au declarat insa ca nu sunt excitate de astfel de scene, chiar daca aparatul ce le masura gradul de excitatie arata ca minteau. Asta spre deosebire de barbati, care au raspuns in mod obiectiv numai la stimulii sexuali legati de sex si sex intre doua femei.

De ce femeile raspund la stimuli sexuali atat de diversi, nu se stie inca.

O alta dilema ar fi aceea a sexualitatii feminine, care pare sa nu se supuna acelorasi reguli ca cea masculina.

Iata un caz clasic: Anne Heche, o femeie care, fara sa declare public faptul ca este lesbiana, a avut o relatie de doi ani cu actrita americana Ellen DeGeneres, s-a casatorit ulterior cu un barbat.

Femeile nu par sa fie constranse atat de mult de dorinta sexuala cum sunt barbatii: pasiunea se naste mai mult din intimitate si datorita legaturii emotionale formate cu partenerul, indiferent daca acesta este barbat sau femeie.

"Dorinta femeilor este maleabila, nu le place sa intre intr-o categorie sau alta", spune Lisa Diamond, psiholog, care a incercat si ea, timp de zece ani, sa desluseasa dorintele femeilor.

Pentru Marta Meana insa, profesor de psihologie de la Universitatea din Nevada, care lucreaza impreuna cu Chivers, intimitatea nu este fundamentul dorintei sexuale a femeilor.

In opinia sa, excitatia femeilor survine in urma faptului ca stiu ca sunt dorite. Pasiunea se naste atunci cand o femeie stie ca face obiectul dorintei altcuiva, este o forma de narcisism.

Nu intamplator, femeile au des fantezii care presupun ca partenerul sa le satisfaca, si nu invers. Ele viseaza ca iubitul sa le lipeasca de un perete, sa le sfasie hainele sau sa le traga de par in timp ce fac sex (nu in asa fel incat sa fie ranite).

Pasiunea partenerului este cea care le excita, de fapt, pe femei.

Acesta este si motivul pentru care multe casnicii esueaza. Atunci cand o femeie nu se mai simte dorita, va evita relatiile sexuale sau nu si le va mai dori sau va cauta atentia de care are nevoie in alta parte.

Citeste si:
Ce se va întâmpla după votul de învestire al guvernului Cioloș. Următorii pași, dacă executivul propus pică la vot
Ce se va întâmpla după votul de învestire al guvernului Cioloș. Următorii pași, dacă executivul propus pică la vot
Guvernul Cioloș urmează miercuri, 20 octombrie, să fie supus la vot, începând cu ora 10.00. În contextul în care șansele ca executivul să fie învestit sunt aproape nule, următorii pași...
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Senatoarea Diana Șoșoacă a postat pe Facebook un mesaj care anunță moartea preotului Daniel Măcriș, fostul ei duhovnic. În vârstă de 40 de ani, acesta a fost găsit făra suflare în...
Sursa: Ziare.com