Despre avantajele de a fi bisexual

Duminica, 29 Iunie 2014, ora 15:00
16958 citiri
Despre avantajele de a fi bisexual
Foto: Everythinggirlslove

Nu este deloc usor sa fii bisexual, avand in vedere ca trebuie sa lupti cu prejudecatile sau cu presiunea sociala care iti impune sa alegi "de care parte esti".

Astfel, bisexualii sunt mai predispusi la episoade depresive, la abuz de droguri sau de alcool, precum si la violenta din partea partenerului de cuplu. Totusi, cei carora le plac persoanele de ambele sexe au parte si de avantaje, noteaza Cosmopolitan.

Intrucat luna iunie este dedicata paradelor si evenimentelor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender), nu ar fi rau sa facem o trecere in revista a aspectelor pozitive care deriva din faptul ca unora nu le plac doar persoanele de sex opus.

Nu mai ai dileme legate de orientarea sexuala

Daca esti bisexual si ajungi, la un moment dat, sa fii atras de o persoana de sex opus nu mai ai dileme legate de orientarea sexuala. Astfel, esti deschis fata de toate persoanele, indiferent de identitatea lor de gen sau de orientarea lor sexuala, fara sa iti mai pui alte intrebari.

Un stil revolutionar de viata

Chiar in societatea evoluata a zilelor noastre, exista locuri in care inca se mai duc lupte pentru recunoasterea bisexualitatii ca pe o orientare sexuala. Totusi, poti avea o senzatie de satisfactie atunci cand esti ferm pe pozitie si insisti ca esti bisexual, refuzand sa alegi doar unul dintre genuri, doar pentru a te conforma stereotipurilor. Ce poate fi mai minunat decat sa stii ca poti sa iubesti un om, indiferent de sexul sau?

Treci mai usor printr-o despartire

Fiecare dintre noi a trecut printre despartire care ne-a facut sa spunem ca nu vrem sa mai avem de-a face cu barbatii sau cu femeile, dupa caz. Pentru o persoana heterosexuala sau pentru una homosexuala, acest lucru inseamna o scurta perioada de celibat, un timp de recastigare a echilibrului.

Facebook introduce noi optiuni de identitate: transsexual sau bisexual

Atunci cand esti bisexual, lucrurile stau putin diferit si te poti reorienta catre alte persoane cu o mai mare rapiditate.

Poti avea o relatie cu aproape oricine

Stim cu totii cat este de greu sa gasesti pe cineva care sa iti impartaseasca simtul umorului, sa te provoace din punct de vedere intelectual, sa te atraga fizic si sa fie si cel mai bun prieten al tau. Cand esti heterosexual, sansele sa reusesti sa gasesti persoana potrivita aproape ca se injumatatesc, avand in vedere ca ai de ales doar persoane de sex opus. Cand esti bisexual, poti alege dintr-un numar mai mare de persoane.

Ai sanse sa identifici mai usor persoanele care nu merita

Bisexualii sunt vazuti ca persoane lacome, care triseaza si nu se multumesc cu putin. In felul acesta, bisexualii scapa cu usurinta de persoanele cu prejudecati din anturajul lor.

Cum se vede Romania prin ochii unui bisexual - Interviu

Poti explora sexualitatea in diverse moduri

Persoanele homosexuale sau heterosexuale considera ca sexul implica doar una sau doua tipuri de activitati. In cazul bisexualilor, care pot avea relatii atat cu transsexuali, cu travestiti, dar si cu persoane gay sau heterosexuale, sansele de a experimenta lucruri noi sunt multiple.

Multe persoane celebre sunt bisexuale

A fi bisexual inseamna sa nu lasi ca genul sa influenteze faptul ca iubesti sau nu o persoana. Aceasta bariera este depasita si de persoane celebre precum Margaret Cho, Carrie Brownstein, James Baldwin sau indragita Angelina Jolie, care pot simti atractie fata persoane de ambele sexe.

O actrita casatorita face un anunt neasteptat: Sunt bisexuala!

Orientarea sexuala nu e definita de persoanele cu care iesi

O fata care iese cu o fata nu este intotdeauna lesbiana, la fel cum nici un barbat care iese cu o fata nu este neaparat heterosexual. In cazul bisexualilor, situatia este inca si mai relaxata, astfel ca nimeni nu va putea sa iti asocieze niciodata orientarea sexuala cu sexul persoanelor cu care iesi.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#avantaje persoane bisexuale, #bisexual orientare sexuala, #bisexualitate parteneri sex , #homosexuali