Dovada ca sexualitatea noastra e mai fluida decat am crede

Luni, 06 Mai 2019, ora 08:44
16448 citiri
Dovada ca sexualitatea noastra e mai fluida decat am crede

Termenii folositi pentru a descrie orientarea sexuala sunt total inadecvati si prea putini, fata de cum stau in realitate lucrurile, arata un studiu recent.

Folosim cuvinte precum "gay", "heterosexual" sau "bisexual" pentru a descrie orientarea sexuala a cuiva, dar realitatea e ca acestea ne reprezinta doar intr-un moment al vietii. Lucrurile se pot schimba si se schimba, arata o cercetare realizata la Virginia Tech, in SUA, in cadrul careia au fost monitorizati, de la 16 la 32 de ani, peste 6.000 de oameni.

Potrivit autorului studiului, Christine Kaestle, identitatea sexuala si atractia sufera schimbari de-a lungul vietii. Totul incepe in adolescenta si continua pana dupa ce devenim adulti.

Iar in cazul femeilor aceasta fluiditate sexuala e si mai pronuntata decat in cazul barbatilor, spune omul de stiinta, citat de Science Alert.

"Orientarea sexuala implica mai multe aspecte din viata, de la cine ne simtim atrasi pana la cu cine facem sex si cum ne identificam din punct de vedere sexual", explica ea. Pana acum, mai spune omul de stiinta, cercetatorii s-au concentrat mai degraba pe unul dintre cele trei aspecte, pentru a incadra oamenii. Insa asta nu face decat sa simplifice (prea) mult lucrurile, spune ea.

In cadrul studiului, subiectii au fost supusi unor chestionare de patru ori in perioada mentionata, iar rezultatele au aratat ca au existat schimbari mai mici sau mai mari, iar in unele cazuri chiar extreme.

S-a dovedit ca nu numai adolescenta a fost o perioada a sexualitatii fluide, ci si mult dupa 20 de ani, in cazul ambelor sexe.

Mai cu seama femeilor le-a fost greu sa se incadreze in categorii si nu numai intr-un moment al vietii, ci in mai multe, ele fiind si cele care au explorat mai mult din punct de vedere sexual, se arata intr-un raport publicat de Journal of Sex Research. Totusi, dupa 20 de ani, acestea s-au declarat clar atrase de sexul opus.

Vezi si Asexualitatea, a patra orientare sexuala

A.P.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com