Mai multe drepturi pentru homosexuali in SUA si Europa

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 12:49
2660 citiri
Mai multe drepturi pentru homosexuali in SUA si Europa

Casa Alba urmeaza sa anunte, vineri, extinderea drepturilor de care beneficiaza cuplurile gay din Statele Unite.

Administratia Obama va solicita Congresului sa aprobe anumite amendamente la legislatia privind casatoriile homosexuale, cum ar fi cele legate de asigurarile sociale pentru cuplurile gay care si-au legalizat relatiile, transmite Fox News.

Anuntul de vineri vine dupa aproape un an de dezbateri pe tema revizuirii legii privind cuplurile homosexuale si dupa ce Curtea Suprema americana a blocat acordarea de noi beneficii sociale persoanelor gay casatorite.

Printre drepturile de care se vor bucura cuplurile gay dupa actualizarea cadrului legislativ se numara si acela de a-si lua concediu medical pentru a avea grija de partener, daca acesta este bolnav.

Sansa la pensie pentru homosexualii europeni

Pe de alta parte, si pe continentul european se iau masuri pentru acordarea de noi drepturi cuplurilor homosexuale. Astfel, Luxemburg a legalizat casatoriile intre persoanele de acelasi sex, transmite Huffington Post. Xavier Bettel, care a devenit premier al Luxemburgului in decembrie 2013, este homosexual declarat.

Mai mult, cuplurile gay din Luxemburg vor avea dreptul si sa adopte copii, gratie proiectului de lege adoptat miercuri cu 54 de voturi pentru si 4 impotriva. Astfel, una dintre cele mai importante legi din Luxemburg, cea care reglementeaza casatoria si dateaza din 1804, a fost modificata in favoarea cuplurilor de acelasi sex.

Noile prevederi ale legii vor intra in vigoare din 2015, la 6 luni dupa publicarea lor in Monitorul Oficial.

Argentina, Belgia, Brazilia, Canada, Danemarca, Franta, Islanda, Olanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Portugalia, Africa de Sud, Spania, Suedia si Uruguay sunt tarile in care casatoriile gay sunt legale pe intregul lor teritoriu.

De asemenea, si in anumite regiuni din Statele Unite, Marea Britanie si Mexic, mariajele intre persoanele de acelasi sex sunt legale.

Citeste si:
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...