Programa scolara din Scotia cuprinde ceva unic in lume

Sambata, 10 Noiembrie 2018, ora 10:00
16604 citiri
Programa scolara din Scotia cuprinde ceva unic in lume

Activistii pentru minoritatile sexuale din intreaga lume sarbatoresc, dupa ce in programa scolara din Scotia a fost cuprinsa o disciplina in cadrul careia elevii vor invata despre drepturile minoritatilor sexuale, homofobie, istoria miscarilor LGBTI si nu numai.

Poate parea un pas mic, fiind vorba doar de Scotia, dar, in realitate, cred activistii pentru minoritatile sexuale, si nu doar ei, e un moment istoric.

Legislatia de pana acum interzicea promovarea in orice fel a homosexualitatii. "Este o victorie monumentala pentru campania noastra si un moment istoric pentru tara noastra. Implementarea educatiei in ceea ce priveste LGBTI in toate scolile de stat este o premiera mondiala. Intr-o incertitudine ce domina in intreaga lume, se transmite un mesaj puternic si clar tinerilor din aceasta categorie ca sunt valorizati aici, in Scotia", a declarat liderul miscarii ce a dus la aceasta schimbare, Jordan Daly, arata The Guardian.

Un studiu derulat de TIE, organizatia care a militat pentru aceasta schimbare, arata ca 9 din 10 scotieni care fac parte din randul minoritatilor sexuale se confrunta cu homofobia in scoala. 27% dintre acestia chiar au incercat sa se sinucida dupa ce au fost tinta remarcilor homofobe si nu numai.

Scotia are de multa vreme reputatia unei tari care protejeaza aceasta comunitate, chiar daca a decis ca homosexualitatea nu e un delict abia in 1980, cu 13 ani mai tarziu decat Anglia sau Tara Galilor.

In 2016, mai in gluma, mai in serios, s-a lansat ideea ca Scotia "are cel mai gay parlament din lume" - atunci patru din cei sase lieri ai partidelor faceau parte din randul acestei minoritati sexuale.

Vezi si Amnesty International critica Romania: Probleme legate de rromi, CIA si minoritati sexuale

A.P.

Citeste si:
PNRR a primit aprobare din partea Consiliului UE. Când ar putea primi România prima tranșă de bani
PNRR a primit aprobare din partea Consiliului UE. Când ar putea primi România prima tranșă de bani
Planul Național de Redresare și Reziliență al României a primit joi, 28 octombrie, aprobarea din partea Consiliului Uniunii Europene. După decizia oficialilor europeni, premierul interimar...
Când au convocat liberalii ședința biroului executiv. Va fi discutată lista de miniștri a cabinetului Ciucă VIDEO
Când au convocat liberalii ședința biroului executiv. Va fi discutată lista de miniștri a cabinetului Ciucă VIDEO
PNL va avea vineri, 29 octombrie 2021, o ședință a biroului executiv, unde vor fi discutate variantele de miniștri în cabinetul Ciucă. Ședința va avea loc la ora 11.00. Premierul...
Sursa: Ziare.com