Mituri si conceptii gresite despre impotenta masculina

Sambata, 09 Aprilie 2011, ora 21:48
12084 citiri
Mituri si conceptii gresite despre impotenta masculina
Foto: zdraveq

De regula, barbatii care sufera de disfunctie erectila nu acorda suficienta atentie acestei probleme de sanatate, asteptand ca timpul sa rezolve totul.

Principala cauza pentru acest comportament, care domina populatia masculina, este ignoranta. Un element important este si refuzul de a constientiza ca organimsul are o deficienta. Totodata, un rol in ignorarea acestei probleme il au unele conceptii gresite care guverneaza comportamentul oamenilor aflati in situatii similare.

Iata cateva dintre ele prezentate de Zdrave:

Impotenta este cauzata de contactele sexuale neprotejate

De fapt, infectiile cu care se pot alege barbatii in urma contactelor sexuale nu au nicio influenta asupra erectiei. In cazul unor infectii, precum herpesul, exista chiar posibilitatea ca barbatul sa ramana intr-o excitatie prelungita, deoarece virusul afecteaza celulele nervoase ale sistemului reproductiv.

Lipsa de sex rezolva problema

Impotenta nu se trateaza prin abstinenta, ci dimpotriva. Dupa o lunga perioada fara sex, este posibil ca la barbati sa apara asa-numitul "sindrom al vaduvului", in care functia erectila, nefiind folosita, dispare.

Problemele de erectie sunt cauzate de stres

In practica, stresul cotidian poate avea o influenta asupra capacitatilor masculine dar, in 4 din 5 cazuri de disfunctie erectila este vorba de o problema de natura organica, precum tulburari vasculare sau boli endocrine.

Impotenta este cauzata de un penis mic

Aceasta este o eroare care creeaza probleme suplimentare multor barbati, nefiind o conditie pentru o viata sexuala deplina.

Problemele de erectie apar odata cu inaintarea in varsta

Problemele de erectie pot afecta barbatul chiar daca acesta se afla in floarea varstei. Disfunctiile erectile pot fi cauzate de unele medicamente, probleme de sanatate sau un stil de viata haotic.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#impotenta barbati cauze, #mituri impotenta disfunctii erectile, #barbati sex impotenta , #impotenta
Comentarii