Ziare.com

Femeile sunt obsedate de scaderea apetitului sexual. Oare de ce?

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 08:38

   

Femeile sunt obsedate de scaderea apetitului sexual. Oare de ce?
Se pune de multa vreme intrebarea: poate scadea libidoul intre soti, in conditiile in care niciunul dintre ei n-a fost atras de o alta relatie? La asemenea intrebare, femeile raspund categoric DA.

John Gottman, profesor de filozofie la Universitatea din Washington si foarte popular gratie lucrarii sale "Cele sapte principii ale casniciei fericite", pretinde ca scaderea libidoului la femei provine de la faptul ca sotii au incetat sa le acorde aceeasi atentie ca altadata, independent de faptul ca au sau nu o alta relatie, scrie Kabanik.

In ce le priveste pe femei, insa, se disting trei motive majore pentru care ele insele explica scaderea propriului libidou, fara sa intrevada o rezolvare a situatiei.

Copiii sunt cauza principala - opinieaza 40% din femei

Una din cauze se localizeaza chiar la femeie, care, in primii trei ani de crestere a copilului, este atat de atasata acestuia, atat de preocupata de grijile lui, incat apetitul sexual nu are nici timpul, nici cadrul sa izbucneasca.

Sensibilitatea barbatului - daca intr-adevar este sensibil - il face intelegator si ii inhiba automat propriul libidou.

In dorinta de a a reface un curs intrerupt, unul din soti poate incerca sa deschida o discutie pe aceasta tema. Conversatia va fi sincera, cel care a provocat-o va fi inteles corect si prieteneste, dar prietenia este altceva decat libidoul. O astfel de convorbire nu repara nimic.

Pe masura ce cresc copiii, legatura dintre soti devine mai trainica, dar are alte valente decat cele care provoaca si metin libidoul.

Femeile n-au fost in stare sa raspunda la intrebarea fireasca daca fanteziile sexuale, neincercate vreodata, dar provocatoare, ar putea trezi in ele simturi adormite. Raspunsurile de tipul "este posibil, dar nu probabil" nu spun nici da, nici nu.

Micile conflicte din familie sunt cauza - opineaza 34% dintre doamne

Este clar ca incapacitatea de a controla conflictele din familie nu poate crea conditiile refacerii libidoului pierdut. Dar oare conflictele l-au distrus?

Se pare ca, in acest caz, raspunsul este afirmativ, intrucat o buna parte din femeile chestionate au recunoscut ca reimpacarea in conditii idilice si sincere a trezit caldura sentimentelor de altadata, dorinta sexuala si reaparitia libidoului, in care nadejdea disparuse.

S-ar parea, neasteptat, ca grijile legate de cresterea copiilor sunt intr-adevar ireversibile, dar micile conflicte in familie nu sunt niciodata ireparabile. Dimpotriva, stingerea conflictului reaprinde scanteia.

"Ma privesc in oglinda si vad ca eu sunt cauza" - cred 31% din femei

Complexul de inferioritate dat de avansarea in varsta este specific majoritatii femeilor, care il pun in legatura cu sexul. Adevarul este ca, sub asectul libidoului, femeia matura poate fi mai atractiva decat adolescenta neexperimentata sau ostentativa.

Nu maturitatea o dezavantajeaza, ci lipsa de incredere in ea insasi, pe care sotii o simt, prin instinctul lor masculin, si care le anesteziaza restul de libidou, atat cat mai exista la el.

Singura solutie este ca femeia, cand se uita in oglinda, sa se vada altfel decat asa cum i se pare ei ca este si, mai ales, cum ar dori el s-o vada. Una ar fi daca o doreste cocheta, alta daca ar dori-o simpla si alta daca s-ar simti provocat, vazand-o naturala, cu cosite, poate asa cum n-a fost niciodata.

Cea mai mare greseala a femeii este sa se priveasca ea in oglinda si sa se subestimeze, in loc sa ghiceasca in ce fel ar vrea partenerul s-o vada.

Cercetatorii de la Universitatea din Washington n-au putut trage o concluzie clara, dar sunt convinsi ca libidoul nu dispare de la sine. Disparitia lui este determinata chiar de parteneri - iar pe tema asta s-ar putea umple o biblioteca.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5495 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Regula de baza!

P.... straina revigoreaza P...! Functioneaza in majoritatea cazurilor.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor