Lacrimile femeilor afecteaza libidoul barbatilor

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 00:07
3778 citiri
Lacrimile femeilor afecteaza libidoul barbatilor

S-a descoperit ca lacrimile nu sunt numai un mijloc de a exterioriza emotia, ci si un mod de comunicare intre oameni. Faptul ca o femeie plange mai usor decat un barbat demonstreaza ca ea are mai multa nevoie de acea comunicare.

Faptul ca un copil plange si mai usor dovedeste ca acest mijloc de comunicare ii este si mai necesar. Plangand, da un semnal de alarma.

Lacrimile sunt ca banii: n-au miros

Cercetarile - foarte interesante de altfel - au fost efectuate de prof. Noam Sobel, de la Weizmann Institute of Science din Rehovot (Israel), care a cautat o explicatie la faptul ca lacrimile sunt singurele secretii ale organismului uman lipsite de miros, potrivit factroom.ru.

Mirosurile celorlalte secretii, cum este de pilda transpiratia, transmit semnale codificate altor indivizi din aceeasi specie. Faptul ca lacrimile nu transmit alt semnal in afara celui vizual l-a determinat pe cercetator sa testeze fenomenul asupra unor subiecti.

Experimentul a avut loc in mai multe etape. In prima faza, barbatilor li s-a cerut sa identifice lacrimile dupa miros si nimeni nu a reusit acest lucru.

In a doua etapa, li s-a cerut sa adulmece o solutie, privind fotografia unei femei frumoase. Ei nu fusesera informati ca unele solutii erau lacrimi de femeie, iar altele o simpla solutie salina.

In ziua urmatoare, li s-a cerut din nou sa adulmece eprubetele, fara sa stie ca acestea fusesera inversate: cei care mirosisera in ajun lacrimi acum au primit solutie si invers. Concomitent, li s-au inmanat din nou fotografiile.

Stupoare: cei care mirosisera solutia salina iar acum miroseau lacrimi au simtit o repulsie fata de femeia din fotografie. Ceilalti, dimpotriva, abia acum observau ca este mai atractiva decat in ajun.

O substanta chimica neidentificata

Masuratorile au dovedit ca la barbatii care mirosisera lacrimi, fara sa simta niciun miros, s-au produs, totusi, modificari fiziologice: a scazut temperatura corpului, nivelul de testosteron in sange, ritmul respiratiei, activitatea unor lobi ai creierului - toate in proportii infinitezimale.

Autorul trage concluzia ca lacrimile transmit semnale - altele decat cele olfactive - care comunica persoanelor de sex opus dorinta femeii de a evita conexiuni nedorite.

Cercetatorul merge mai departe si afirma ca sansele de fertilizare a unei femei inlacrimte sunt minime. Cu alte cuvinte, riscul de sarcina la o femeie care plange este foarte scazut.

Dar si libidoul barbatului scade intr-o asemenea situatie. Cercetatorii de la Weizmann Institute of Science din Rehovot, desi convinsi de aceste prime concluzii, n-au identificat inca substanta chimica, cea care reduce dorinta sexuala in asemenea situatie si nici n-au putut stabili clar cum ajunge ea la simturile barbatului, fara ca acesta sa simta mirosul.

N-ar fi exclus ca, in afara mirosurilor pe care le simtim, fiinta noastra sa fie sensibila si la alti factori, pe care nu-i simtim - cum este cazul ultrasunetelor in cazul auzului, a luminii ultraviolete sau infrarosii in cazul vazului. Dar acest lucru ramane de clarificat.

Pana atunci, domnilor, sa nu va mirati daca, facandu-le pe doamne sa planga, simtiti cum va scade, pe neasteptate, libidoul.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#lacrimi miros studiu, #lacrimi femei barbati, #femei plans , #libidou