Idei preconcepute despre sex

Sambata, 07 Martie 2009, ora 18:38
5748 citiri
Idei preconcepute despre sex

Fiecare cuplu ajunge sa se confrunte la un moment dat cu ideile preconcepute despre sex pe care le are unul dintre parteneri. Ca sa darame miturile din mintea celuilalt, partenerul trebuie sa fie sigur pe el si sa scape de inhibitii.

Desi se spune ca femeile sunt uneori cele care prefera sa fie conservatoare, nici barbatii nu sunt intotdeauna gata sa se adapteze la nou. Fie ca este vorba de fapte, locuri, fetisuri sau pozitii, convingerea ca te vei simti bine trebuie sa vina din interior si nu sa fie aproape impusa de partener.

Insa daca acesta isi spune un NU placerilor, incercarea de a convinge se poate tranforma in esec. Care sunt ideile preconcepute despre ceea ce inseamna relatie si implicit sex?

1.Barbatul trebuie sa faca primul pas care duce spre pat. Complet fals! Si barbatii pot fi uneori stangaci si emotionati. Daca o femeie isi doreste cu adevarat sa fie a lui, un mic impus nu strica niciodata. In fond rezultatul este unul singur: placere pentru ambii parteneri!

2.Un barbat adevarat este mereu gata sa faca sex. Si barbatul este tot om, poate avea stari emotionale prin care sa nu fie pregatit. Desi uneori este chiar orgoliul sau in joc, barbatii nu sunt programati sa faca sex oricand si oricat, asa cum nu sunt nici femeile. Fiecare ajunge sa se loveasca de gestul neplacut al respingerii, atunci cand partenerul de cuplu nu are chef sa faca sex.

3. Diversificarea pozitiilor sexuale te fac mai bun la pat. Nu acrobatiile sexuale te fac sa iti satisfacti partenerul sau partenera. Este adevarat ca fanteziile sexuale pot fi benefice, insa, la urma urmei, actul in sine aduce placere.

4.Pasiunea in cuplu se stinge in timp. Pasiunea se mentine, atat timp cat faceti cat mai multe activitati in comun. Contactul fizic produce energie sexuala si este normal sa va apropie. Nimic nu ar putea creste pasiunea mai mult decat un dus sau o baie impreuna.

5. Succesul unei partide de sex este direct proportional cu indemanarea masculina! Aceasta idee este falsa, ca si acceea prin care o femeie poarta toata incarcatura sexuala totodata.

A-ti asuma responsabilitatea faptelor in pat este un lucru normal, cu atat mai mult cu cat si egoismul trebuie evitat pentru ca ambii parteneri sa fie satisfacuti. Dialogul nonverbal este solutia, deoarece nimeni nu poate sti exact ce si cum ar fi bine pentru celalat. Compatibilitatea sexuala este, pana la urma, un rezultat al comunicarii eficiente.

6. Masturbarea poate inlocui oricand sexul. Fals! Ea poate fi considerata mai degraba o picanterie a preludiului, inseamna explorare, deci o modalitate eficienta de descoperire a propriilor limite sexuale.

7. Romantismul duce implicit la sex. Romantismul poate sa insemne doar clipe petrecute langa partener fara incarcatura sexuala. Poate fi o declaratie de dragoste, o cina, un buchet de flori si...cam atat. Sexul este ceva ce se simte si se vrea, nu trebuie impus de "datoria rasplatirii unui gest frumos".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#idei preconcepute, #sex, #parteneri cuplu, #relatie sexuala , #mituri