Cefaleea sexy, o boala fara antidot

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 12:36
5768 citiri
Cefaleea sexy, o boala fara antidot
Foto: factroom.ru

Putina lume stie ca exista un sindrom grav de dureri de cap induse de orgasm, in timpul partidei de sex. S-a vorbit putin despre aceasta suferinta, pentru ca cei care au simtit-o pe propria piele prefera sa tina secret si sa suporte in tacere.

Cazurile nu sunt extrem de rare. Specialistii britanici au stabilit ca 1% din adulti se lovesc e acest fapt, care afecteaza mai des barbatii si mai rar femeile, raportul fiind de 1:3.

Unu din 100 de barbati sufera de asa ceva, la fel ca una din 300 de femei. Un calcul arata ca riscul ca ambii parteneri sa simta aceeasi suferinta imediat ce inceteaza placerea in comun este de unu la 30.000, dupa cum relateaza factroom.ru.

La o populatie ca a tarii noastre asemenea risc poate atinge concomitent un numar de circa 330 persoane.

Cefaleea Orgasmica prefera doar anumite segmente de varsta

Cel mai ciudat este insa faptul ca fenomenul loveste aproape exclusiv adultii cu varste cuprinse intre 20-25 ani si pe cei de 35-45 ani. Cercetatorii n-au reusit sa inteleaga mecanismul prin care persoanele cuprinse inte 26 si 34 ani sunt aproape scutite de acest neplacut sindrom.

Denumit Cefaleea Orgasmica, iar uneori, in jargon, cefaleea sexy, fenomenul se manifesta sub forma de durere atroce, pe care persoana afectata nu indrazneste s-o comunice partenerului si, pentru a nu crea o situatie delicata in relatia cuplului, prefera s-o suporte in tacere.

Adesea, persoanele in cauza se adreseaza medicului, fara sa stie ca acesta n-are alta solutie decat sfatul ca pacientul sa suporte pana ce durerea trece. Intr-adevar trece, dar revine la urmatorul raport sexual.

Neurologul brazilian Dr. Walensa, care facut numeroase studii pe aceasta tema, a ajuns la concluzia ca durerea, care se manifesta "ca un junghi-fulger", nu este nici de natura migrenelor, nici de natura obisnuitelor dureri, provocate de stres.

Deocamdata nicaieri in lume medicii nu au gasit remediu la aceasta neplacuta situatie si n-au decat doua solutii, la fel de incomode: ori suporti durerea cu stoicism ori renunti la sex, pana implinesti varsta de 26, respectiv cea de 46 ani.

N-ar fi imposibil, dar mai ramane la mijloc o problema delicata: trebuie sa accepte si partenerul.

Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
#dureri cap orgasm, #dureri cap raport sexual, #sefalee orgasmica, #migrena sex , #orgasm