Sexul oral: placere, rusine sau dezgust?

Marti, 23 August 2011, ora 23:30
38149 citiri
Sexul oral: placere, rusine sau dezgust?
Foto: infoniac.ru

Trecand peste barierele falsei pudori, canadiana Sylviane Larose, sexolog si psihoterapeut la o clinica de specialitate din Montreal, publica pe portalul servicevie.com un articol bine punctat pe o tema ocolita de multi, cu destula ipocrizie: sexul oral si ineosebi felatia. Este aceasta o practica normala sau o perversiune?

Din capul locului, autoarea arata ca placerea este in primul rand a barbatului. Multe femei doar o accepta, o suporta, o tolereaza, o ingaduie, o rabda, dar destul de multe o resping. Nici barbatii nu accepta in totalitate aceasta practica.

Cinci motive cotra felatiei

1. Barbatii sunt cei mai doritori de sex oral. Si, cu toate acestea, exista un moment capabil sa le inhibe placerea, producand stresul: atingerea dintilor. Organele create de natura sa vina in contact numai cu suprafete moi si delicate reactioneaza neplacut la contactul cu un corp dur.

2. Felatia are in ea ceva injositor. Ca dovada, chiar si barbatul care o doreste, ezita sa-i avanseze propunerea partenerei si, de multe ori renunta, daca partenera, in dorinta de a-i face o placere, nu se ofera chiar ea.

3. Chiar si deliciul actului sexual este atrofiat de intrebarea: "oare ii place si ei (lui)?". Intrebarea trimite insusi libidoul in derizoriu.

4. Oricat de perfecta ar fi conditia de igiena, fiecare din parteneri stie ca organele destinate sexului se afla in apropierea celor cu alta destinatie fireasca. Este ucigator sa te gandesti la asa ceva, in timpul actului sexual.

5. Faptul ca barbatul ar putea sa nu-si controleze ejacularea poate deveni pentru amandoi un moment pe cat de obsedant, pe atat de neplacut. Pentru multe femei, aceasta este singura motivatie contra felatiei.

Si trei motive pentru:

1. Actul sexual nu este desavarsit daca el nu corespunde dorintelor partenerului. In pat, ipocrizia n-are ce cauta. Daca ambii parteneri si-o doresc, n-au de ce sa si-o refuze.

2. De multe ori, retinerile dispar daca sexul oral devine o practica reciproca, pe baza principiului: "si eu tie, si tu mie". Nu este nimic rau in asta, daca au cazut de acord. Si poate nici nu e rau.

3. Specialistii au ajuns la concluzia ca multe femei sunt inhibate de ideea perversiunii. Inhibitia este insa dusmanul dragostei. Daca asta este cauza, atunci depasirea barierelor prin acceptarea felatiei poate fi benfica pentru relatia partenerilor.

Ce este bine si ce este rau?

Rau este tot ce se impotriveste naturii. Faptul ca unele animale nu sunt straine de practicare sexului oral, intr-un fel sau altul, dovedeste fara tagada ca gestul este natural si nu perversiune. Animalele nu sunt perverse.

Animalele o fac din placere (altfel n-ar face-o), nu simt rusine si, dupa toate aparentele, nici dezgust. Poate chiar dimpotriva.

Animalele insa, libere de orice prejudecata sau constrangere sociala, nu simt nevoia de abuz nici in materie de sex. Abuzul este specific omului, iar jocurile erotice, cand sunt obsedante, inceteaza de a mai fi jocuri, devenind perversiuni.

Practicata ca joc erotic, relatia orala este placere si dragoste. Practicata obsedant si fara limite, provoaca dezgust, rusine, dispret fata de partener si - in cele din urma - dauneaza grav sanatatii, ca orice viciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum afectează problema candidatului la Capitală colaborarea PSD-PNL pentru prezidențiale: ”Nu a existat un obiectiv comun din câștigarea Bucureștiului printr-o alianță”
Cum afectează problema candidatului la Capitală colaborarea PSD-PNL pentru prezidențiale: ”Nu a existat un obiectiv comun din câștigarea Bucureștiului printr-o alianță”
De la anunțarea candidaturii comune pentru Primăria Capitalei și la sectoare, precum și pe listele de europarlamentare, varianta unor candidaturi comune la prezidențiale și parlamentare din...
UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat de la întâlnirea cu liderii PNL și PSD spunând că mandatul este pe masa lor SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a avut o discuție care a durat mai multe ore cu liderii coaliției PSD și PNL luni seară, 22 aprilie. UPDATE Cătălin Cîrstoiu a plecat din Palatul Victoria...
#sex oral, #sex oral felatie, #sexolog sfaturi, #placere sexuala, #perversiune sexuala , #placere