Romanii folosesc, in medie, un singur prezervativ intr-un an

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 17:22
3198 citiri
Romanii folosesc, in medie, un singur prezervativ intr-un an

Romanii folosesc, in medie, doar un prezervativ pe an, de doua ori mai putin decat ungurii si de sapte ori sub media din Marea Britanie, valoarea totala a pietei fiind de 10,3 milioane de euro in 2010, potrivit datelor furnizate de Reckitt Benckiser, detinatorul brandului Durex.

Anul trecut s-au vandut 21,6 milioane de prezervative, in scadere cu 10% comparativ cu anul precedent. Astfel, consumul mediu anual in Romania este de un prezervativ la un locuitor, fata de 2,45 de bucati in Polonia, de doua bucati in Ungaria si sapte in Marea Britanie.

Reprezentantii Durex, brand care are o cota de piata de peste 60%, estimeaza pentru acest an o crestere cu aproape 9% a vanzarilor de prezervative, la 23,5 milioane de bucati.

"Practic, in acest an putem vorbi despre o revenire a pietei la nivelul anului 2009, dupa scaderea care a avut loc anul trecut. In iulie si august se observa o usoara crestere a pietei, dar nu putem vorbi de schimbari semnificative pe parcursul anului", a declarat Alina Lungulescu, director de marketing la Reckitt Benckiser pentru zona Balcanilor.

Piata lubrifiantilor sexuali este inca slaba in Romania, cu 167.000 de unitati vandute anul trecut, care au insumat 2,3 milioane de lei (540.000 de euro).

Barbatii romani fac mai mult sex decat femeile

Acelasi raport releva faptul ca barbatii romani sustin ca au avut, in medie, 17 partenere de sex, in timp ce romancele spun ca au avut, in medie, doar sase parteneri.

Media partenerelor de sex pe care o declara barbatii romani este egala cu cea a englezilor sau germanilor si mai mare decat cea a rusilor (15 partenere) sau a olandezilor (12).

Mai mult de unul din cinci barbati (21%) si 12% dintre femeile care se afla intr-o relatie stabila admit ca si-au inselat partenerul. Totodata, 6% din barbatii activi sexual din Romania spun ca au in aceeasi perioada de timp relatii sexuale cu trei sau mai multe partenere.

Studiul a fost realizat de Durex, iar rezultatele au fost obtinute in urma unui chestionar online in 35 de tari si a interviurilor fata in fata.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#romani prezervative, #barbati romani partenere sex, #romani sex frecventa, #romani sex studiu, #partenere sex natiuni , #prezervative