Lucruri pe care nu le stiai despre sani

Joi, 11 August 2011, ora 18:09
6945 citiri
Lucruri pe care nu le stiai despre sani
Foto: ladyzona

Sanii au fost dintotdeauna o "arma" de seductie a femeilor si o incantare pentru barbati. Insa, pe cat de tabu a fost si inca mai este acest subiect, pe atat de multe sunt aspectele interesante si foarte putin cunoscute legate de el. Si nu sunt aproape necunoscute doar pentru barbati, ci si pentru femei.

Askmen.com a scos in evidenta cinci dintre lucrurile pe care, cel mai probabil, nu le stiai despre sani.

1. Femeile care au implanturi au un risc mai mare de a se sinucide

Un studiu realizat pe parcursul a 15 ani in cadrul Universitatii Laval din Quebec, Canada, a scos la iveala ca rata de suicid printre femeile cu implanturi la sani este cu 73% mai mare decat a celor care au ales sa ramana naturale. Insa, nu implanturile in sine conduc catre tendinte suicidale, ci mai degraba dorinta de a mari sanii poate fi, in unele cazuri, un simptom pentru o stare mintala problematica precum stima de sine scazuta, depresia sau tulburarea dismorfica a corpului.

Femeile pot opta pentru implanturi daca privesc sanii mai mari ca pe un mijloc de a castiga incredere sau de a face fata unor probleme personale. Dar, din pacate, conform unei alte cercetari, persoanele care au probleme precum tulburarea dismorfica a corpului nu sunt ajutate de interventii estetice.

2. Unele femei pot ajunge la orgasm doar prin stimularea sanilor

Ideea conform careia femeile pot ajunge la orgasm doar prin stimularea sanilor a fost inaintata de doi sexologi - Marshall Miller si Dorian Solot -, autori chiar ai unui ghid legat de orgasm. Potrivit descoperirilor lor, circa 1% dintre femei au capacitatea de a ajunge la orgasm prin stimularea manuala a sanilor lor.

3. Statistic, sanul stang este mai mare

Dupa cum arata o analiza realizata cu ajutorul a circa 600 de femei, sanul stang este mai mare decat cel drept. Iar faptul ca un san poate avea o alta dimensiune fata de celalalt starneste ingrijorare printre multe fete si femei, chiar mai multa decat e cazul. Oricum, nu exista sani perfect simetrici, ci doar sani care par mai simetrici decat altii.

4. Si barbatii pot avea lactatie

Suna destul de crispant pentru multi barbati insa, desi este adevarat, astfel de cazuri sunt extrem de rare. Iar cand se intampla un asemenea fapt este de obicei din cauza unor medicamente pe baza de hormoni, prescrise de un medic pentru a trata afectiuni care nu au legatura cu pieptul barbatilor. Mai exact, si barbatii au glande mamare; iar cei care sufera de cancer si primesc un anumit tip de tratament care implica si estrogen (hormon principal feminin) pot avea lactatie. Presupusele cazuri in care unii barbati si-ar fi alaptat copiii nu au insa nicio baza stiintifica.

5. Fetisismul sanilor este considerat o tulburare psihiatrica

Pare putin ciudat, dar asa sustine Asociatia Psihiatrica Americana. Fetisismul poate fi definit ca "folosirea unor obiecte sau parti din corpul uman nonsexuale sau fara viata pentru a ajunge la excitare sexuala", insa, cel mai probabil, este vorba de o preocupare exagerata pentru sani.

Ca fapt divers, in SUA exista un lant de restaurante, numit Hooters, in care oaspetii sunt serviti de chelnerite care au sani apetisanti si care sunt imbracate cat se poate de provocator. In plus, exista si un calendar in care sunt incluse unele dintre acestea - (calendarul Hooters).

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#lucruri putin stiute despre sani, #lucruri necunoscute despre sani , #sani