10 imperative ale vietii sexuale

Sambata, 11 Octombrie 2008, ora 07:55
4318 citiri
10 imperative ale vietii sexuale

Orice diminuare a dozei unuia dintre "ingredientele" care tin o relatie poate duce la dezechilibre in cuplu. Secretul tine numai de implicarea sentimentala si sexuala a fiecaruia dintre parteneri si de interesul acordat.

Desi nu exista o "reteta" a fericirii sexuale, exista cateva imperative care trebuie sa intervina in orice relatie.

1. Stabileste-ti intalniri!

Sa iti stabilesti o "intalnire sexuala", sa faci ceea ce-ti trece prin cap si sa profiti de clipele pe care le ai, ar putea fi solutia pentru cei care au un program prea incarcat si ajung sa-si neglijeze viata intima.

Unii s-ar putea plange ca este lipsa de romantism, ca sexul presupune spontaneitate si nu tine de intalniri prestabilite. Insa pentru cuplurile care au inclusiv copii si care, din anumite considerente, sunt nevoite sa-si planifice, in functie de nevoile di programul familiei, inclusiv viata sexuala, acestea ar putea fi o solutie.

Planificare nu inseamna insa automatizare, ci face ca timpul pe care ti l-ai propus numai pentru tine si pentru partener sa fie savurat in totalitate, fiecare moment sa fie trait intens.

2. Iesiti afara din casa!

Iesirile regulate, seara, de cel putin doua ori pe saptamana, nu fac altceva decat sa aduca beneficii relatiei de cuplu. Sa faci sex, sa mergi la serviciu, sa-si duci la bun sfarsit responsabilitatile casnice si sa te joci cu cei mici pot deveni rutina.

Iesirile in oras, plimbarile sub clar de luna sau o cina in doi (cu partida de sex de rigoare dupa) sporesc interesul pentru partener.

3. Redecoreaza dormitorul!

Sa-ti lasi copilul cu baby-sitterul si sa sa fugi la hotel cu sotul/sotia doar pentru ca simti nevoia sa "schimbi decorul" nu este o solutie. De aceea este recomandat sa-ti redecorezi camera conjugala de cat mai multe ori posibil pe an. Da frau liber imaginatiei si cumpara mici elemente care sa te faca sa te simti bine in propira camera si sa poti beneficia de momente fierbinti.

4. Fa doar ceea ce-ti place!

Rasfata-te si invata-ti partenerul sa te rasfete! Lasa-ti mintea sa zburde si pune in practica fanteziile sexuale. Fa putin effort, efectul este scontat!

5. Afla ce isi doreste partenerul!

Renunta sa mai fii egoist si incearca sa afli de fiecare data ce vrea partenerul de la tine. Rutina poiate interveni si pentru el si poate, intr-o buna zi, nu I va mai placea ce obisnuia inainte sa faceti in pat, impreuna. Citeste-I miscarile sexuale si dorinta din privire. Iar daca asta nu functioneaza atun ci discuttai. Comunicare este o prioritate (pe langa placere), inclusiv in pat!

6. Incearca ceva nou!

Aceasta idee ar putea deveni un clieseu. Multi sustin ca au epuizat toate ideile in ceea ce priveste viata intima, ca au incercat toate pozitiile sexuale si ca nu ii mai surpinde si entuziasmeaza nimic in viata intima. Daca vrei sa fii satisfacut, joaca-te!

Nimic nu este mai palpitant decat sa simti cum partenerul este in propria-ti mana, cum jonglezi cu timpul si natura lucrurilor.

7. Nu ignora probleme sexuale!

Probleme sexuale pot sa apara la ambii parteneri in cuplu. Nu trebuie sa-ti fie teama sa recunosti, comunica despre ceea ce simti si vrei, invata sa fii alaturi de partener chiar si atunci cand va este afectata viata sexuala. Consulta medicul si trateaza! Sexul nu este o numai joaca si placere, ci si oi responsabilitate!

8. Ia lucrurile incet!

Unele cupluri grabesc mersul unei relatii si ajung, dupa o anumita perioada, sa epuizeze toti pasii pe care ar fi trebuit sa-i faca. Invata sa te ponderezi si sa iti asumi fiecare fapta. Acest lucru nu trebuie insa sa devina un calendar sexual, ci trebuie sa tina de ceea ce simti si vrei.

9. Nu-ti fi teama sa te lasi pe mana partenerului!

In fond este langa tine pentru ca il accepti asa cum este si ai incredere in el. Daca vrea sa-ti faca o surpiza urmeaza-l pas cu pas! Nu te gandi la ce este mai rau si traieste suspansul. Ar putea chiar sa-ti placa!!!

10. Ascuta-ti instinctele!

Poate ca prima impresie nu este mereu cea reala, insa incearca sa faci orice lucru constient si responsabil. Nu exagera in acelasi timp cu facutul compromisurilor! Nu faci altceva decat sa-ti distrugi dorintele, sa te neglijezi si sa devii nefericit.

Ceea ce simti tu trebuie sa fie comparabil cu ceea ce simte partenerul, pentru ca viata de cuplu inseamna inclusiv sa stii sa lasi de la tine si sa ierti. Dar invata-ti partenerul sa cunoasca limitele tale!

Iarina Dumitrescu

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#sex, #imperativ, #imbunatatire, #partener , #sexy