Aveti o viata sexuala normala?

Joi, 11 Decembrie 2008, ora 12:02
8009 citiri
Aveti o viata sexuala normala?
Foto: sheknows.com

Credeti ca aveti o viata sexuala normala? Consilierii in materie de sex ai editiei britanice a revistei "Cosmopolitan" au raspuns catorva dintre cele mai intime si frecvente intrebari legate de viata sexuala intr-un cuplu stabil.

WebMD a publicat un studiu cu analiza a doua dintre cele mai frecvente intrebari si probleme sexuale.

Situatie: El vrea mai mult

Intrebare: Sunt casatorit de doi ani. Facem sex acum aproximativ o data pe saptamana. Sotia spune ca eu nu sunt un romantic si ca, uneori, ea ajunge sa faca sex cu mine doar din obligatie. Ea mai spune, de asemenea, ca daca eu as ajuta-o la treburile din casa, ea ar fi mult mai dispusa sa facem sex.

Insa, eu nu reusesc sa vad relatia dintre treburile din casa si sex. Imi fac griji ca ea nu ma mai gaseste atractiv si ca s-ar putea ca noi sa fi devenit doar prieteni. Este normal ca eu sa ma astept sa fac sex in fiecare zi cu sotia mea?

Raspuns: Nepotrivirile nevoilor sexuale ale partenerilor este una dintre cele mai des intalnite probleme ale cuplurilor, spune Sarah Humphery, consilier Cosmopolitan. "Este interesant ca tu spui ca nu intelegi cum faptul de a te implica mai mult in treburile casei ar putea sa te ajute?", sustine Humphery.

"Ea va fi astfel mai putin obosita si se va simti mai putin doar 'o nevasta in casa' - astfel tu o vei face sa se simta mult mai sexy". Pentru femei, sustine Humphery, ele trebuie uneori sa o faca doar din obligatie. Barbatii, mult mai des decat femeile, sunt constienti de corpul lor, in timp ce femeile - "noi nu avem o legatura precum barbatii cu lucrurile de dedesubt".

Situatie: Ea vrea mai mult

Intrebare: Eu si cu sotul meu suntem proaspat casatoriti, iar eu nu pot sa imi tin mainile departe de el. Eu sunt cea care declansez aproape 85% dintre actele sexuale.

De obicei, el spune "nu acum" pentru ca este obosit. Sunt eu oare egoista pentru ca imi doresc mai des sa facem sex decat el? Este normal ca o femeie sa fie cea care preia initiativa de cele mai multe ori in dormitor?

Raspuns: Psihoterapeutul Rachel Morris spune ca prima intrebare pe care trebuie sa ne-o punem este daca exista si alte situatii - in afara de cele in care este implicat sexul - in care el iti "acorda intreaga, deplina si veritabila sa atentie". "Daca raspunsul este negativ", spune Morris, "se poate ca tu sa confuzi dorinta de a face sex cu dorinta de a-l avea pe sotul tau, in intregime, doar pentru tine, dorinta de a te asigura ca tu esti in continuare iubita".

Intimitatea si sexul nu sunt, in mod necesar, unul si acelasi lucru. Astfel, punandu-l in situatia de a face sex, in timp ce dorinta ta reala este aceeea de a avea intimitate, conduce probabil la o concluzie dureroasa: aceea de a nu avea parte nici de una, nici de cealalta.

Iarina Dumitrescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#probleme sexuale, #viata sexuala normala , #sexy