Barbatii au sexul in creier - la propriu

Vineri, 18 Iulie 2008, ora 12:56
7687 citiri
Barbatii au sexul in creier - la propriu

Barbatii fac mai mult sex, se gandesc la sex, viseaza la sex. Si nu, nu sunt obsedati, ci pur si simplu au sexul in creier - la propriu.

Cel putin asa spune o echipa de cercetatori americani - barbati, ce-i drept - care a demonstrat ca masculii nu poarta nicio vina pentru maniile lor sexuale, ba chiar sunt victime ale naturii, care i-a inzestrat cu un creier mai "jucaus".

Barbatii se gandesc la sex, femeile la dragoste. Nu din cauza influentelor culturale sau a dorintei masculilor de a fi "cocosi", ci din cauza anatomiei, sustin cercetatorii americani, citati de The Herald Sun.

Imaginati-va creierul uman ca pe o cladire de birouri: in timp ce femeile se ocupa de departamentele de "emotii", "ratiune" si "orientare spatiala", barbatii au in fisa job-ului o sarcina complexa - sexul.

Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de stiinta, dupa ce au analizat si au comparat 45 de zone din creierele femeilor si ale barbatilor. Daca partea cu barbatii care se gandesc la sex pare verosimila, partea cu "femeile care au o excelenta orientare in spatiu" este surprinzatoare - avand in vedere reputatia lor de dezastre in ceea ce priveste descifrarea hartilor.

Tot creierul este de vina si pentru pofta mai mare a barbatilor pentru droguri si alte tentatii vicioase. Un asemenea studiu nu face decat sa confirme bancul feminist cu Adam, care a fost o schita nereusita a ceea ce avea sa fie tabloul perfect: Eva.

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Premieră în neuroștiință: a fost inventat creierul artificial comparabil cu cel uman
Premieră în neuroștiință: a fost inventat creierul artificial comparabil cu cel uman
Inovațiile în inteligența artificială și neuroștiință continuă să uimească. Intel, celebrul creator de procesoare pentru calculatoare, se mândrește cu o nouă invenție: un...
#sex, #studiu, #creier, #barbati, #viciu, #anatomie, #mascul , #sexy