Bisexualitatea, intre mit si adevar

Vineri, 21 Noiembrie 2008, ora 18:45
11364 citiri
Bisexualitatea, intre mit si adevar

Bisexualii sunt de cele mai multe ori gresit intelesi, iar relatiile lor personale sunt grav afectate de comportamentul celor din jur. Atractia unei persoane atat pentru femei cat si pentru barbati nu este intotdeauna corect inteleasa.

About.com a alcatuit un top al celor mai frecvente mituri despre bisexuali, care influenteaza decisiv relatiile lor personale.

Bisexualitatea este doar o pasa trecatoare

Atat homosexualitatea cat si bisexualitatea nu reprezinta stari de moment sau de perioada. Dimpotriva, persoanele in cauza sunt constiente de ceea ce simt. Libidoul lor este unul normal pentru orice persoana si stiu foarte bine atunci cand sunt atrasi de o femeie sau un barbat.

Sexologii au spus ca bisexualitatea, din punct de vedere medical, este considerata un proces normal, asemenea heterosexualitatii si homosexualitatii.

Ei trebuie sa se hotarasca...femei sau barbati

Cele mai multe persoane nu inteleg atractia care exista intre un bisexual si o femeie sau barbat in acelasi timp. Cele mai multe persoane de acest fel sunt atrase in egala masura de ambele sexe, fara a face deosebire intre ele.

Contrar opiniei generale, ca bisexualitatea semnifica atractia pentru sexul opus, iar persoanele de acelasi sex reprezinta intotdeauna cea de-a doua optiune, atractia este similara in ambele cazuri. Astfel, aceste persoane nu pot alege intre femei sau barbati pentru ca nu simt ca este cazul sa faca alegeri.

Bisexualii sunt confuzi

Sexologii contrazic opinia generala legata de bisexuali, homosexuali si heterosexuali. Ei nu sunt confuzi in alegeri sau nehotarati. Dimpotriva, orientarile lor sunt foarte precise.

In cazul bisexualilor, ambele optiuni sunt valabile si nici una dintre ele nu o surclaseaza pe cealalta. Mai mult, specialistii cred ca bisexualii sunt uneori mult mai fermi in deciziile sexuale decat multe alte persoane.

Bisexualii nu se casatoresc niciodata

Bisexualii sunt persoane foarte sensibile. Ei se ataseaza foarte repede de un partener, iar fidelitatea reprezinta un crez de-al lor. Acesta este si motivul pentru care multi dintre ei sunt familisti convinsi si viseaza la o viata fericita alaturi de un singur partener.

Bisexualii sunt aventurieri

Numarul relatiilor sexuale ale acestor persoane nu difera cu mult fata de cele obisnuite. Specialistii cred ca relatiile bisexualilor nu ar trebui sa fie incadrate intr-o categorie aparte.

Motivul pentru care bisexualii sunt considerati aventurieri este acela al gusturilor diverse. Pentru ca ei se simt atrasi atat de femei cat si de barbati, este firesc sa isi satisfaca ambele nevoi.

Sexologii About.com au aratat ca atat bisexualii, homosexualii cat si heterosexualii sunt persoane normale, cu nici o vina exclusiva pentru ceea ce simt. Disparitia miturilor pe seama lor se va produce doar atunci cand vor fi cunoscute si acceptate de toata lumea, au mai spus ei.

Iarina Dumitrescu

Citeste si:
Cazul bărbatului dat dispărut după ce a fost surprins de o viitură. Ultimul anunț al autorităților
Cazul bărbatului dat dispărut după ce a fost surprins de o viitură. Ultimul anunț al autorităților
Bărbatul dispărut în judeţul Iaşi după ce a fost surprins de o viitură a fost găsit mort duminică de către echipele de intervenţie. Timp de două zile, zeci de forţe de ordine, dar...
Sorin Cîmpeanu anunță subiecte mai simple la examenele naționale și o singură medie generală la final de an: ”Criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională”
Sorin Cîmpeanu anunță subiecte mai simple la examenele naționale și o singură medie generală la final de an: ”Criză sanitară a însemnat o catastrofă educaţională”
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți, 17 mai, că subiectele la examenele naţionale - Evaluarea Naţională şi Bacalaureat - vor fi adaptate situaţiei create de criza...