Cand sexul doare

Sambata, 25 Octombrie 2008, ora 20:03
22270 citiri
Cand sexul doare

Sunt doar cu el, ma iubeste, il iubesc, si ar trebui sa ma simt atat bine bine. Totusi... de ce ma doare??

Daca te trezesti vreodata punandu-ti aceasta intrebare, e cazul sa faci niste investigatii pentru a afla exact care este cauza acestor dureri. Lasand la o parte durerile cauzate de ruperea himenului care se produce odata cu primul contact sexual, o partida de amor nu ar trebui sa produca decat extaz ambilor parteneri.

TheSite.org ofera cateva posibile cauze ale disconfortului in timpul actului sexual.

Preludiu neadecvat sau lipsa acestuia

De cele mai multe ori, durerile in timpul actului sexual si un sentiment acut de disconfort sunt cauzate de un preludiu ce lasa de dorit. Este esential ca organismul sa fie relaxat si excitat, iar vaginul sa fie suficient de lubrifiat inainte de penetrare.

Mangaierile, saruturile dulci si soaptele fierbinti nu trebuie sa lipseasca niciodata, indiferent cat de "grabiti" sunt cei doi parteneri.

Lubrifiere insuficienta

Lubrifiera in timpul actului sexual se produce in mod natural prin secretia vaginala, insa aceasta poate fi influentata de numerosi factori, de la consumul de alcool pana la alaptare. Indiferent cat de excitata ar fi o femeie, vaginul poate ramane uscat ca un desert daca intervin anumiti factori fiziologici.

De aceea, este necesara utilizarea unui produs lubrifiant: exista pe piata cu duiumul. Atentie insa la cele pe baza de ulei, care pot duce la stricarea prezervativelor si se spala ulterior foarte greu.

O infectie vaginala

Extrem de neplacut, insa se poate intampla oricui. Candidoza este o cauza destul de comuna a durerilor in timpul actului sexual. Ea este cauzata de o ciuperca, candida albicans, care in anumite conditii se inmulteste necontrolat in vagin. Poate fi tratata destul de usor, deci este nevoie de o vizita la medicul ginecolog.

Alte cauze ar putea fi bolile cu transmitere sexuala cum ar fi: trichomonas, chlamidia sau herpesul genital. Toate acestea pot fi evitate daca se foloseste prezervativul.

Produsele cosmetice sau lenjeria prea stramta

Vaginul este o zona extrem de sensibila si poate fi iritata cu usurinta de produse cosmetice ca parfumurile, sapunurile, spuma de baie, dar si de lenjeria de nylon si pantalonii foarte stramti. Folositi numai sapunuri slabe si lenjerie din bumbac pentru a evita astfel de situatii.

Vaginismul

O problema mai putin cunoscuta, ce are de cele mai multe ori cauze psihologice, vaginismul este contractia involuntara a muschilor vaginali ce fac penetrarea extrem de dificila. Poate sa apara la orice varsta si poate sa fie cauzata de anxietate sau amintirea unor experiente sexuale neplacute, teama crescand de fiecare data cand este repetata tentativa de penetrare.

O femeie care sufera de o astfel de problema nu reuseste, de cele mai multe ori, sa o identifice. Pentru tratarea ei este nevoie de consiliere psihologica.

Durerile in zona pelviana

Durerile pelvisului pot avea diferite cauze: inflamatia pelvisului cauzata de o infectie cu clamhidya sau endometrioza, ambele fiind legate de probleme de fertilitate care necesita tratament.

Concluzia ar fi ca durerile in timpul sexului sunt cauzate de o serie de probleme de sanatate care necesita tratament si nu sunt in nicio situatie normale.

Iarina Dumitrescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#cand, #sexul, #doare , #sexy