Casa Alba, cuibusor de nebunii

Autor: Ana Ilie
Vineri, 23 Ianuarie 2009, ora 12:17
5085 citiri
Casa Alba, cuibusor de nebunii

Vietile amoroase secrete ale presedintilor americani s-au dpvedit a fi, de-a lungul timpului, un subiect fascinant pentru publicul larg.

Toata lumea urmareste cu atentie ce se intampla intre cuplurile prezidentiale, iar un "secret murdar" o data dat in vileag il urmareste pe vinovat de-a lungul vietii.

Publicatia online Your Tango a "tras cu ochiul" la ce s-a intamplat, de-a lungul anilor, in spatele usilor inchise de la binecunoscuta adresa 1600 Pennsylvania Avenue:

Iubirile pasionate

Modul in care liderul lumii libere se intelege cu sotia este o chestiune foarte importanta, atat in campania electorala cat si in timpul mandatului prezidential. O relatie de sprijin si iubire neconditionata trimite un mesaj de stabilitate si respect al valorilor natiei.

George Washington ii scria sotiei sale Martha scrisori pline de pasiune in timpul casniciei. Dupa moartea lui Washington, Martha a ars scrisorile de dragoste, a sigilat dormitorul conjugal si biroul lui George si s-a mutat la un alt etaj al casei, unde a locuit tot restul vietii.

Gerald Ford si sotia lui Betty au avut o casnicie de 58 de ani.

Mariajul a rezistat in pofida depresiei suferite de Betty in 1965, mastectomiei radicale si dependentei de calmante ale Primei Doamne, care au determinat-o in cele din urma pe aceasta sa creeze clinica de reabilitare Betty Ford Center for Drug and Alcoohol Rehabilitation.

David Kennerly,fotograful oficial al Casei Albe in acea perioada, povestea ca cei doi "erau un cuplu jucaus. Glumeau unul cu celalalt. La sfarsitul zilei, el isi dorea sa stea langa ea, sa ia masa cu ea, pur si simplu sa-si petreaca timpul cu ea".

Un alt mariaj fericit a fost cel al lui Ronald si Nancy Reagan, care s-au intalnit pe cand amandoi erau actori la Hollywood.

Cei doi s-au casatorit in 1952. Ronald a murit in 2004, insa povestea lor de dragoste va ramane mereu in memoria colectiva. Cei doi mergeau mereu tinandu-se de mana si isi dadeau biletele de iubire.

Relatiile tensionate

Casniciile sunt foarte fragile, mai ales cand intervine si presiunea presedintiei. Mary Todd si Abraham Lincoln, spre exemplu, au avut o casnicie furtunoasa.

Mary aveaun temperament violent, aruncand, la suparare, cu diverse lucruri, in vreme ce Abraham parasea in tacere incaperea. In calitate de presedinte, Abraham calatorea cam sase luni pe an, timp in care Mary se simtea abandonata si se consola cheltuind mai mult decat isi permitea.

Lyndon si Lady Bird Johnson au fost casatoriti pentru 38 de ani, insa nu au avut un mariaj lipsit de probleme. Lyndon era dificil si deseori o punea pe Lady Bird in situatii jenante in public, comentandu-i tinuta si afisandu-se cu numeroase alte femei.

Infidelitatile

Din nefericire (sau dimpotriva, spre fericirea consumatorilor de stiri "picante"), exista mai multe exemple de casnicii prezidentiale afectate de infidelitate.

Cum puterea este un afrodisiac deosebit de puternic, este greu pentru un presedinte sa ramana fidel Primei Doamne.

Relatarile despre aventurile extraconjugale ale presedintilor SUA au inceput din vremea lui Thomas Jefferson, a carui relatie cu Sally Hemings, o sclava pe care a cunoscut-o la Paris, a dus la nasterea a cinci copii ilegitimi si apoi la o cearta pe mostenirea presedintelui.

Alti presedinti au calcat rapid pe urmele lui Jefferson, de la relatii cu angajatele de la Casa Alba (Franklin D. Roosevelt, Dwight D. Eisenhower, Bill Clinton - binecunoscuta rochita albastra a Monicai Lewinsky) la aventuri multiple - John F. Kennedy.

Femeile care au avut aventuri dezvăluie de ce au ales relații cu soții altora. "Nu am cunoscut-o niciodată pe soția lui"
Femeile care au avut aventuri dezvăluie de ce au ales relații cu soții altora. "Nu am cunoscut-o niciodată pe soția lui"
O tânără de 21 de ani care a încheiat recent relația ei cu un bărbat căsătorit s-a adresat celor aflate într-o situație similară pentru a-și împărtăși povestea. Femeia a...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#aventuri extraconjugale, #presedintia SUA, #Casa Alba , #sexy
Comentarii
V
vanat
rank 1
Infidelitatile de la casa alba sunt cunoscute de mult pentru cine citeste istoria,