Ce mai inseamna virginitatea?

Sambata, 08 Noiembrie 2008, ora 16:03
35044 citiri
Ce mai inseamna virginitatea?

Ce anume influenteaza definitia tinerilor despre sex? Experienta sexuala, desigur. Te-ai cuplat cu un tip, ati trecut la pipaieli si jocuri din ce in ce mai greu de suportat. Dar ati trecut la...fapte?

Definitia moderna, atat pentru barbati, cat si pentru femei e cam, asa: daca ai facut sex (adica penisul penetreaza vaginul) atunci nu esti virgin/a.

Ce se intampla daca penisul nu are nimic de a face cu asta? Inseamna ca doua lesbiene care sunt impreuna de 15 ani sunt inca virgine? Chiar daca ele au superexperienta? E posibil, depinzand de definitie.

Dar, in acest caz, nu exista un cuvant pentru aceste femei de a descrie importanta primei dati, din moment ce doar penetrarea este destul de "importanta" incat sa merite sa discutam despre asta.

Prima data pentru aceste femei poate fi si probabil chiar este unul dintre lucrurile importante emotional din viata lor. Acesta poate fi, din punct de vedere emotional, similar cu prima data cand face sex pentru o femeie heterosexuala.

Ce spuneti despre sexul anal intre doi barbati homosexuali? Doi barbati homosexuali sunt inca virgini, desi sunt impreuna de multi ani? Daca sexul anal pentru ei inseamna a-si pierde virginitatea, e valabil si pentru cuplurile heterosexuale?

Exista multe culturi care considera sexul anal o metoda sigura pentru un barbat si o femeie de a face sex si, in acelasi timp, de a conserva virginitatea femeii, asa ca, daca nu conteaza pentru barbati si femei, conteaza pentru doi barbati?

Definitia se incetoseaza si mai mult daca te gandesti la o persoana bisexuala. Aceasta persoana ar fi din nou virgina daca ar face sex cu o femeie dupa ce a facut deja cu un barbat sau vice-versa?

Din nou, nu exista nici un cuvant care sa defineasca experienta emotionala, daca virginitatea este prima data cand faci sex P in V.

Virginitatea, haina grea

In limbaj comun, "virginul" este cel ce nu a avut parte niciodata de "sex cu penetrare". Mai precis, in ceea ce le priveste pe fete, acestea sunt virgine atata timp cat himenul lor este intact iar in ceea ce-i priveste pe baieti, ei sut virgini pana in momentul in care li se rupe ata (frenum preputi).

Pornind de la aceste teorii, se ajunge, mai departe, la ideea ca in mod obligatoriu, pierderea virginitatii este marcata de o sangerare - redusa cantitativ in cazul baietilor si ceva mai serioasa, in cazul fetelor. Ei bine, toate aceste teorii nu sunt decat mituri iar virginitatea unei persoane nu se rezuma la himen si respectiv frenum preputi.

Bazandu-se pe aceste povesti, multe fete cred ca-si pot pastra virginitatea, practicand doar sex oral sau anal iar baietii, disperati sa scape de povara virginitatii, cred ca masturbandu-se in exces, folosind unguenti cu steroizi sau apeland la taierea cu ajutorul lamei vor scapa de ata, stergand astfel dovezile "rusinoasei" virginitati.

Reconsidera problema

Inainte de a afirma cu convingere ca pierderea virginitatii este un ritual ce implica sexul vaginal incheiat cu inrosirea cearsafului, iata cateva teme care ar trebui sa-ti dea de gandit.

- O persoana violata sau molestata n-ar mai trebui considerata virgina?

- Sexul vaginal este singura modalitate de a face sex?

- Dupa ce ai practicat petting-ul cu prietenul/prietena tau/ta crezi ca mai poti fi considerat/a virgin/a, cast/a, neprihanit/a?

- Este virginitatea bazata pe starea mentala, starea fizica, sau pe o combinatie intre cele doua?

- Unde se termina "jocurile sexuele" si unde incepe "sexul propriu-zis"?

Virginitatea psihica si virginitatea fizica

Ca indivizi completi, care tinem cont in evaluarea propriei persoane atat de starea mentala, cat si de cea fizica, nu putem vorbi despre virginitate raportand-o numai la un anumit aspect al vietii noastre.

Prin urmare, virginitatea implica toate laturile unui indivit, influentate de modificarile ce survin la nivelul acestei stari: latura psihica, emotionala si fizica.

Atata timp cat relatia dintre doi tineri a evoluat catre dezvelirea nuditatii in vederea stimularii sexuale, nu se mai poate vorbi despre virginitate, fie ca s-a ajuns la penetrare, fie ca nu. O persoana virgina nu si-a daruit niciodata trupul unei alte persoane, in vederea obtinerii placerii eroticesi a orgasmului.

De asemenea, virginitatea nu e ceva de care poti sa scapi asa cum scapi de un obiect nedorit. Virginitatea este ceva ce se impartaseste cu o alta persoana, o singura data in viata.

Astfel, fie ca e la moda, fie ca nu, nu vei putea scapa de virginitate de unul singur, aplicand acasa diferite metode empirice de eliminare a atei si nici nu te vei mai putea considera virgina dupa ce ai trecut in revista toate tehnicile sexuale, mai putin cele ce ar fi putut sa-ti lezeze himenul.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#virginitate, #himen, #penis, #vagin, #emotie , #sexy