Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Ce ne influenteaza sexualitatea?

Vineri, 21 Noiembrie 2008, ora 12:15
7305 citiri
Ce ne influenteaza sexualitatea?

Corpul uman este supus variatiilor si influentelor mediului inconjurator si substantelor din corp. Ciclul zi noapte, ciclul psihologic si ciclul anual au un impact diferit asupra organismului si sexualitatii in particular.

Hormonii din corpul uman au un mare impact asupra sexualitatii umane, anunta Love shop.

Corpul femeii produce estrogen si progesteron, hormonii care asigura un balant al ciclului menstrual, sa aiba o oarecare regularitate. Acesti hormoni sunt foarte importanti pentru sanatatea femeilor. Daca nu ai astampar si ai o activitate sexuala bogata in acelasi timp inseamna ca nivelul tau de estrogen este foarte ridicat.

Pe de alta parte un nivel scazut de estrogen afecteaza nivelul dorintei tale. Apetitul sexual masculin tine mai mult de influenta testosteronului. Barbatii care au un nivel crescut de testosteroni au si un mare apetit sexual. Nivelul acestuia in corpul femeii este insa unul scazut, el fiind mai important pentru barbati.

Ciclul psihologic si sexualitatea

Activitatea sexuala a femeilor se schimba in functie de ciclul menstrual. Se pare ca are legatura cu nivelul de estrogen. Din prima pana in a cincea zi a ciclului cand nivelul de estrogen si progesteron este scazut nici dorinta sexuala nu este foarte mare.

Incepand cu ziua a 6-a pana in a 14-a nivelul estrogenului creste o data cu dorinta sexuala. Din ziua a 14-a pana in ziua a 21-a de ovulatie, nivelul estrogenului este foarte ridicat si are un efect pozitiv asupra psihicului si starii emotionale a femeii. In timpul acestei perioade ea este foarte receptiva la atingeri si mirosuri.

Femeia acorda o mai mare importanta felului cum arata si face eforturi ca sa atraga atentia iubitului. Sa nu fiti surprinsi daca in aceasta perioada o sa va vedeti iubita la un sex shop. Din punct de vedere biologic, acest comportament poate fi explicat prin faptul ca in subconstient femeia cauta un barbat pentru procreare.

De la ziua a 22-a pana la a 27-a nivelul progesteronului creste si acutizeaza sindromul premenstrual, PMS. In aceasta perioada femeile devin tensionate, usor iritabile, au dureri de cap si se simt rau. Sexualitatea lor nu este in cea mai buna forma in aceasta perioada.

Se pare ca si barbatii au perioade mai bune sau mai proaste si sunt influentati de hormonii din corpul lor. Ciclul testosteronului are 22 de zile, dar este mult mai dificil de recunoscut. Specialistii sunt de parere ca barbatul nu are chef de sex atunci cand nivelul testosteronului este scazut.

Sarcina, operatiile chirurgicale si menopauza produc schimbari hormonale in corpul nostru. Daca aceste probleme au inceput sa va afecteze puteti sa apelati la jucariile sexuale care sa va mentineti "in forma". Si anticonceptionalele pot cauza un apetit sexual scazut, de aceea este bine sa consultati medicul.

Ciclul zi/an si sexualitatea

Exista o teorie care spune ca femeile au cel mai ridicat libido in jurul orei 22.00 in timp ce barbatii il au in jurul orei 07.00- 09.00. Pentru a impaca ambele tabere se pare ca ora ideala pentru ambii parteneri este 16.00.

Sexualitatea umana sufera modificari si in timpul anului. Dorinta cea mai mare o atingem in timpul primaverii si toamnei, mai exact in lunile martie si octombrie spre noiembrie.

Cu toate acestea nu trebuie sa ne facem probleme, sexualitatea umana a fiecaruia are propriul ciclu. Depinde de starea ta si de dorinta ta de a iti satisface partenerul.

Iarina Dumitrescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#ciclu, #sexualitate, #an, #zi, #estrogen, #progesteron, #testosteron , #sexy