Ce nu stiai despre sex?

Luni, 08 Decembrie 2008, ora 23:54
8493 citiri
Ce nu stiai despre sex?
Foto: Sidney Morning Herald

Sex-ul platit te face fericit? Dragostea sta in gene? La doua noaptea intr-un bar gasesti pe cineva "disponibil"? Iata ca exista unele lucruri pe care nu le stiu nici cei mai experimentati amanti.

Fie ca iti doresti sa impresionezi o noua cunostinta sau pur si simplu iti doresti sa fii in centrul atentiei, exista cateva notiuni de cultura generala pe care ar trebui sa le cunosti in materie de sex, arata FoxNews.

Spre surprinderea multor reprezentante ale sexului frumos, barbatii nu sunt impulsivi in ceea ce priveste dragostea. Potrivit cercetatoarei Shere Hite, barbatii nu se casatoresc cu femeile cu de care se indragostesc lulea: ei isi controleaza pasiunile si isi aleg in mod rational nevestele.

Ce ii excita pe barbati? Mirosul de scortisoara, se pare. Experimentele desfasurate la Fundatia pentru Cercetare a Mirosului si Gustului au aratat ca fiecare miros provoaca un anumit raspuns din punct de vedere sexual.

Cele mai "excitante" mirosuri sunt cele de pizza cu branza, friptura de vita si portocala. Mirosul care stimuleaza cel mai bine circulatia sangelui catre penis este o combinatie miasme: placinta de dovleac, gogosi proaspete si scortisoara.

Sex-ul platit insa se pare ca nu e "sexy" deloc. Un studiu realizat in 2004 intitulat "Bani, sex si fericire" arata ca barbatii care platesc pentru servicii sexuale sunt nefericiti.

Mirosurile care le excita cel mai mult pe femei sunt cele de placinta de dovleac, castravete, lavanda si pudra pentru bebelusi.

Ambele sexe sunt stimulate sexual de mirosul vinului: se considera ca aromele vinului sunt o replica a feromonilor. Sampania, riesling-urile seci si unele tipuri de chardonnay ar fi replici ale feromonilor feminini, iar cabernet sauvignon-ul, pinot noir-ul si Bordeaux ar fi replici ale hormonilor masculini.

Si daca mirosul de vin excita ambele sexe, se pare ca la ora inchiderii barurilor, indiferent daca ati consumat alcool sau nu, cineva va parea foarte atractiv din punct de vedere sexual.

Si asta pentru ca perspectiva de a pleca acasa singur este mai sumbra decat aceea de a pleca cu oricine se afla in bar la ora respectiva, potrivit studiilor realizate pe celibatari.

Cum se formeaza, pana la urma, un cuplu? Nimeni nu stie exact, insa se pare ca genele fiecaruia joaca un rol destul de important. Multe trasaturi pe care ni le dorim in partenerul ideal (credinta, felul in care isi petrece timpul, atitudinile sociale) sunt influentate de gene. Partenerii se vor "cupla" in functie de aceste gene, potrivit studiilor.

Dragostea insa nu apare atunci cand un barbat si o femeie au crescut impreuna: baietii si fetele care au trait impreuna de la varstele de 3 pana la 6 ani isi pierd capacitatea de a se mai indragosti unii de altii. Fenomenul a fost observat in unele comunitati din Israel, unde copiii sunt crescuti impreuna ca frate si sora.

Iarina Dumitrescu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#sex platit, #barbati nefericiti , #sexy