Cinci statistici socante despre barbati si sex

Miercuri, 11 Martie 2009, ora 23:50
7174 citiri
Cinci statistici socante despre barbati si sex

In epoca hipersexualizarii, avem senzatia ca stim tot ce se poate sti despre sex si viata intima a cuplurilor. Cercetatorii, inarmati cu rigle, statistici si camere ascunse, s-au pornit insa pe daramarea miturilor privind sexul.

Inveseliti-va, asadar, pentru ca ceea ce stiati pana acum - sau aproape tot, despre sex este gresit. Cercetatorii impartasesc adevaratele numere legate de cinci aspecte importante ale sexualitatii barbatilor, informeaza publicatia Psychology Today.

Au sexul in minte tot timpul

Ideea ca barbatii se gandesc la sex la fiecare sapte secunde, la fel ca si afirmatia ca ne folosim doar 10% din creier, este deseori repetata, insa rareori se stie sursa acestei informatii precise.

Potrivit Raportului Kinsey (Sexual Behavior in the Human Male, Comportamentul sexual al barbatului, n.r.), 54% dintre barbati se gandesc la sex in fiecare zi sau de cateva ori pe zi, 43% de cateva ori pe saptamana sau pe luna, iar 4% mai putin de o data pe luna.

Nu in seara asta, iubitule

Strereotipul potrivit caruia barbatul doreste sex constant, in vreme ce femeia este dezinteresata s-ar putea dovedi adevarat. Cercetatorii au descoperit ca de indata ce intra intr-o relatie stabila, dorinta sexuala a unei femei intra in declin.

Dupa patru ani de la acest moment, mai putin de jumatate dintre femei isi doresc sex in mod regulat. Dupa 20 de ani, procentul s-a redus la 20%.

La barbati, libidoul se mentine constant indiferent de cat timp se afla intr-o relatie. In schimb, dorinta de tandrete este exact invers. 90% dintre femeile aflate de zece ani intr-o relatie stabila doresc tandrete, insa doar 25% dintre barbati marturisesc aceleasi sentimente.

Cum te masori?

De indata ce s-a inventat ruleta, ba poate chiar de mai inainte, barbatii s-au intrebat cat de bine sunt "dotati" in comparatie cu semenii lor. Problema este ca majoritatea studiilor cu privire la dimensiunile penisului sunt nestiintifice.

Raportul Kinsey s-a bazat pe faptul ca barbatii vor raporta corect si onest dimensiunea propriului penis - insa nu a fost o idee buna. De atunci, s-a incercat gasirea unor numere definitive.

Cele mai riguroase studii au avut rezultate similare- publicatia Journal of Urology spune ca dimensiunea medie a unui penis este de 12,9 centimetri, iar International Journal of Impotence Research sustine ca este de 13,5.

Raspandirea HIV

Doar in Africa, HIV este responsabil de moartea a 6.000 de persoane in fiecare zi. Cu toate acestea, unele elemente ale epidemiei de SIDA au fost exagerate.

Seful sanatatii americane, C. Everett Koop, a numit SIDA "cea mai mare amenintare pe care a infruntat-o aceasta natiune" (fara a lua in calcul cancerul, bolile coronariene, obezitatea si fumatul, spre exemplu).

Adevarul este ca HIV nu este nici pe departe atat de usor de raspandit prin intermediul sexului heterosexual pe cat se crede. Potrivit unui studiu publicat de Journal of the American Medical Association, barbatii nu iau aproape niciodata HIV de la femei.

Un barbat sanatos care face sex neprotejat cu o femeie care nu utilizeaza droguri are o sansa la 5 milioane sa se contamineze cu HIV. Daca se protejeaza cu un prezervativ, aceasta sansa scade la una in 50 de milioane.

Si cu toate ca este mai usor ca un barbat sa infecteze o femeie, sansele ca un barbat seropozitiv sa transmita virusul unei femei prin sex sunt de mai putin de una la 1.000.

Doar trei minute

Daca un martian ar ajunge pe Pamant si ar avea la indemana doar casetele porno, romanele pentru femei si conversatiile dintre barbati, ar ajunge la concluzia ca o partida sexuala dureaza aproximativ 40 de minute.

Insa astfel de sedinte "maraton" sunt mai degraba exceptia de la regula. Sondajele releva ca o partida obisnuita de sex dureaza intre trei si zece minute.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#statistici despre sex , #sexy