Cum sa-ti salvezi casnicia dupa ce-ti pierzi slujba

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 12:21
3257 citiri
Cum sa-ti salvezi casnicia dupa ce-ti pierzi slujba

Familiile din intreaga lume, obisnuite pana acum cu un anumit standard de viata, au mari mari probleme dupa ce unul dintre membri si-a pierdut locul de munca.

De cele mai multe ori, concedierea afecteaza, pe langa nivelul de confort, si relatia dintre cei doi parteneri, iar tensiunile maritale existente sunt exacerbate si pot conduce la despartiri.

Cuplurile trebuie sa inteleaga ca atunci cand o persoana isi pierde slujba, sufera si o pierdere in ceea ce priveste imaginea de sine, ceea ce conduce la certuri din nimic si tensiuni.

Publicatia online Your Tango a intocmit o lista cu 10 sfaturi pentru relatiile cu astfel de probleme.

1. Concentrati-va pe prioritati, bugetarea si rezolvarea chestiunilor financiare. Daca este ceva mai profund intre cei doi, cuplurile pot sa se intoarca oricand la asta.

Daca mariajul a fost bazat prea mult pe statutul social si bani, o data ce acestea dispar, nu mai ramane nimic.

2. Obtineti sprijin din afara relatiei. Anuntati-va prietenii sa-si anunte prietenii ca va cautati un loc de munca. Mariti astfel sansele de a scurta perioada de criza.

3. Incearca sa ajungeti la un acord cu privire la ce trebuie facut si stabiliti un calendar clar.

4. Consultati expertii si incercati sa gasiti cea mai buna metoda pentru a va organiza resursele actuale. Nu este momentul sa fiti timizi sau mandri, cereti sfatul celui care stiti ca e un expert in chestiuni financiare si de organizare.

5. Incercati sa va intariti relatia petrecandu-va timpul impreuna, acasa, eventual inconjurati de prieteni. E bine, mai ales pentru copii, sa stie ca familia nu va mai cheltui atat de multi bani pe iesirile in oras sau micile placeri.

Copiii ar trebui sa inteleaga care sunt resursele parintilor lor.

6. Mentineti comunicarea cu partenerul. Ascultati-lbine inainte sa-i raspundeti, intr-un mod iubitor si respectuos. Poti sa ai o dezbatere sanatoasa cu partenerul atata vreme cat lucrurile se spun cu respect si dragoste.

7. Reevaluati-va bunurile. Oamenii au in general o multime de lucruri de care nu au nevoie. Vindeti lucrurile care au valoare. Scapati de orice nu are o valoare mare pentru familie si cuplu. Pastrati doar ce este important din punct de vedere sentimental.

8. Intelegeti ca stresul isi spune cuvantul asupra corpului. Poate ca nu mai aveti chef de exercitii fizice si nici de sex.

Incercati totusi sa pastrati vie legatura afectiva printr-o plimbare in care sa va tineit de mana, sau mangaindu-va in timp ce priviti la televizor.

9. Adoptati o atitudine de multumire si traiti in prezent. Gratitudinea este una din cele mai puternice forte din viata oamenilor si iti permite sa vezi tot ce e bun si posibil. Multumiti pentru toate lucrurile bune care vi se intampla in viata.

10. Concentrati-va pe ce aveti, nu pe ce nu aveti (inca).

Quarterly Report - Editia 4

Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Ei sunt politicienii care nu mai prind un nou mandat în Parlamentul European. Politolog: „Aceste partide nu mai reprezintă niște segmente din populație”
Pe listele partidelor înscrise la alegerile europarlamentare din iunie 2024 s-au produs schimbări majore, față de scrutinul precedent. Multe nume au dispărut, multe au apărut. Pentru 9...
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Noi reguli privind exproprierile. Vor fi posibile și dacă scopul ține de "interes strategic" pentru "industria națională de apărare"
Guvernul a aprobat joi, 30 mai, o ordonanță de urgență care prevede că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului poate iniţia şi desfăşura proceduri de expropriere pentru...
#sfaturi pentru cupluri, #casnicie criza economica , #sexy