Dependenta de sex, o boala la fel de grea ca alcoolismul

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 12:23
7592 citiri
Dependenta de sex, o boala la fel de grea ca alcoolismul

Cu toata ca majoritatea oamenilor considera ca sexul este o activitate placuta, sunt si persoane pentru care a devenit o obsesie, la fel ca dependenta de droguri sau alcool.

In Marea Britanie se estimeaza ca sunt aproape 2 milioane de oameni care vor trai, la un moment dat in viata lor, dependenta de sex.

Doctorul Patrick Carnes sustine ca pana la 87% dintre dependentii de sex provin din familii din familii disfunctionale, in care cel putin un membru are o dependenta de un fel sau altul, informeaza Metro.

Persoanele provenind din astfel de familii umplu "vidul" creat in copilarie aruncandu-se fara prea multe dileme in relatii care mai de care mai nepotrivite.

"Cand esti dependent, nu te intereseaza cum este cealalta persoana, nu este importanta. Intensitatea este luata drept intimitate si ceea ce conteaza este drama si distractia", sustine o dependenta de sex.

Cei care reusesc sa admita ca au o problema si vor sa isi puna in regula viata trebuie neaparat sa consulte un terapeut.

Simptomele unei persoane care face terapie pentru dependenta de sex sunt similare cu cele ale oricarui alt dependent - greata, dureri de cap, insomnie, depresie, vise impresionante, ameteala si plans necontrolat.

Toate acestea demonstreaza ca dependentii de sex au parte de o reactie chimica atunci cand sunt implicati in relatii sexuale, exact ca si extazul unui narcoman sau a unui alcoolic.

Ca si in cazul altor dependenti, revenirea dupa obsesia pentru sex este o lupta continua, care tine toata viata, iar cel care si-a revenit cu greu inca simte lipsa emotiilor sexuale puternice.

Iarina Dumitrescu

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...