Don Juan este un copil imatur si complexat

Sambata, 24 Ianuarie 2009, ora 23:58
4794 citiri
Don Juan este un copil imatur si complexat

Femeile, de toate felurile, sunt iremediabil atrase de acest barbat. Pur si simplu il adora. Arata bine si stie cum sa suceasca mintile unei femei.

Conform csid.ro, Don Juan, care poate fi gasit in mii de copii, nu este decat un copil imatur si complexat.

Cum arata el?

Aratos, inalt, stie sa se comporte ireprosabil, stie sa intre pe sub piele si este foarte deschis. Emana o atractie speciala pentru persoanele sex opus. Face cuceriri oriunde se afla, este de neoprit si se bucura sincer pentru fiecare noua victorie.

Din pacate, in spatele acestor caracteristici, se afla si lucruri pe care femeile le cunosc mult prea tarziu. Asta in cazul in care apuca, pentru ca Don Juanul actioneaza si dispare, lasandu-si victima bulversata.

Medicii psihiatri cred originile acestui tip de comportament stau fie in lipsa de atentie din partea mamei, in timpul copilariei, fie excesului de dragoste maternala.

Prea multa sau prea putina dragoste maternala

In cazul in care i-a lipsit dragostea mamei, adolescentul a crescut cautand mereu afectiunea unei femei, mereu alta, pentru ca rezultatul nu-l satisfacea niciodata pe deplin.

In cazul adolescentului transformat in Don Juan din prea multa dragoste, se poate spune ca aceasta nu s-a maturizat niciodata, ramanand vesnic un alintat.

Copilul unic?

Exista, insa, unii psihiatri care spun ca Don Juan este singur la parinti, "copilul etern", care se poarta urat cu ceilalti, dar isi indeplineste indatoririle perfect. Este egoist, rasfatat, suparacios si, adeseori, sufera de un sentiment de inferioritate.

El incearca sa ascunda aceste sentimente printr-o aparenta duritate si aroganta. Ramane aproape de mama lui pentru o lunga perioada de timp, pentru ca se simte bine in preajma ei.

Imaturi

Un Don Juan este, in principiu, un nevrotic, o persoana inadaptabila, cineva care nu este multumit de el insusi. Purtandu-si masca de cuceritor vrea sa dovedeasca ca este un om matur, adica exact ceea ce nu este. Iar aceasta nevoie constanta de auto-confirmare este cea care ii determina pe acesti seducatori sa sara din floare in floare.

Nu va ramane cu o singura partenera prea mult timp pentru ca are nevoie de dovezi permanent. Se teme ca cineva va descoperi cat de nesigur este de fapt. Este un bun cunoscator al psihologiei sexuale feminine.

De aceea, el isi concentreaza strategia pe preludiul sexual, cu care isi poate satisface partenerele in ciuda unui comportament sexual minim sau chiar inadecvat. Pentru ca este, precum toti nevroticii, mai putin potent.

Prea orgolios pentru a cere ajutor

Acest tip de barbat cauta consiliere specializata foarte tarziu. Aroganta lui narcisista nu ii permite sa isi impartaseasca problemele. II este teama ca femeile de care se foloseste ii vor descoperi vulnerabilitatile.

De obicei, cauta ajutor atunci cand devine impotent, cand dibacia sa de a seduce nu mai are niciun rost. Se poate intampla si ca una dintre femeile pe care le iubeste sa-l aduca la psiholog. E clar ca aceasta s-a atasat emotional de el si a vazut dincolo de farmecul lui, intrezarindu-i slabiciunile.

Ii e pur si simplu greu sa fie fidel

In ciuda orientarii sale hiper-individualiste, exista sanse ca un Don Juan sa aiba o relatie pe termen lung cu o femeie. Dar daca devine emotional atasat de o ea si o ia de sotie pentru alte motive (bani, pozitie sociala, alte beneficii), atunci ii va fi necredincios.

La inceput isi va ascunde aventurile romantice, dar, mai tarziu, acestea vor deveni tot mai evidente si, astfel, casatoria se va transforma intr-un dezastru.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Don Juan, #comportament, #trasaturi, #slabiciuni, #vulenrabilitate, #atractie, #Femei , #sexy