Exista sex dupa varsta de 50 de ani?

Duminica, 17 August 2008, ora 18:06
13453 citiri
Exista sex dupa varsta de 50 de ani?

Atunci cand esti sanatos si in putere, iti permiti sa faci sex cat si cand iti doresti, dar la batranete, multe cupluri pun cruce vietii sexuale. Sexul te ajuta insa sa fii sanatos, iar daca este practicat dupa varsta de 50 de ani poate sa contribuie la incetinirea imbatranirii.

Exista cateva motive serioase pentru care ar trebui sa mentineti o viata sexuala activa si dupa varsta de 50 de ani, arata site-ul www.sexualityandu.ca.

In timpul activitatii sexuale se ard foarte multe grasimi, iar sistemul imunitar este intarit. Sexul este un analgezic foarte bun (de aceea i se si spune "aspirina saracului"), dar este si o modalitate de a scapa de stres si depresie. Deasemenea, persoanele care sunt active din punct de vedere sexual dupa varsta de 50 de ani sunt afectate mai putin si mai tarziu de simptomele imbatranirii.

Multe cupluri ajung sa aibe un libido scazut dupa implinirea varstei de 50 de ani, insa specialistii spun ca el nu dispare cu desavarsire. Ideea ca "suntem prea batrani pentru asa ceva" este de fapt o prejudecata, si este singurul lucru care impiedica multe cupluri trecute de prima tinerete sa aiba o viata sexuala activa.

Ca sa nu devina o problema serioasa, viata sexuala trebuie mentinuta activa tot timpul: s-a constatat ca persoanele active sexual au nivele mai ridicate de hormoni sexuali, ceea ce inseamna ca atunci cand se practica abstinenta o perioada mai lunga, e cu mult mai greu sa reveniti la obiceiurile din tinerete.

Pentru o viata sanatoasa si pentru mentinerea armoniei cuplului, cea mai potrivita solutie ar fi comunicarea cu partenerul de viata: ambii ar trebui sa inteleaga ca sexul nu inseamna numai penetrare, si sa practice sexul oral, masturbarea reciproca si sa folosesca lubrifiant. Masajele romantice si povestirea fanteziilor sexuale ar trebui sa ofere un preludiu extrem de placut si incitant.

Rutina este si ea de vina, de cele mai multe ori, pentru "moartea" vietii sexuale a cuplului: este recomandata mentinerea varietatii in timpul actului sexual, schimbarea deasa a pozitiilor, a decorului, sau a momentului zilei in care va manifestati dragostea.

Si, ca o precautie, trebuie acceptate unele limite: nu trebuie incercate pozitii dificile sau practicat sexul pana la epuizare. Dupa o anumita varsta, sunt frecvente fracturile de sold si atacurile de cord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tot mai mulți bătrâni singuri, în Japonia. O gospodărie din cinci este formată dintr-o singură persoană în vârstă
Tot mai mulți bătrâni singuri, în Japonia. O gospodărie din cinci este formată dintr-o singură persoană în vârstă
O gospodărie japoneză din cinci va fi formată în 2050 dintr-o persoană în vârstă care trăieşte singură, indică vineri un studiu, în contextul în care Japonia se confruntă deja cu...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#sex, #varsta, #batrani, #activ, #libido , #sexy