Inteligenta, o adaptare a barbatilor cu spermatozoizi de calitate

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 16:08
4156 citiri
Inteligenta, o adaptare a barbatilor cu spermatozoizi de calitate

Dintotdeauna, barbatii inteligenti, cu simtul umorului, au fost considerati sexy, chiar daca infatisarea nu-i ajuta prea mult.

Istoria abunda in barbati destepti, dar nu foarte atractivi, care aveau femeile la picioare. Cercetatorii din New Mexico au incercat sa gaseasca o explicatie pentru acest fenomen. Si au gasit-o, in urma unui studiu.

Se pare ca inteligenta nu este decat o adaptare a barbatilor cu gene bune, respectiv cu sperma de calitate. S-a demonstrat astfel ca intre inteligenta si virilitate chiar exista o legatura, ca cele doua au evoluat in paralel, explica profesorul Geoffrey Miller, citat de The Telegraph.

Cercetarea, realizata pe 400 de indivizi de sex masculin, a aratat ca aceia care aveau un IQ superior aveau si spermatozoizii sanatosi. Un IQ mediu sau mic trada si o calitate indoielnica a spermei.

Cu alte cuvinte, calitatea spermatozoizilor se afla in stransa legatura ca calitatea creierului, acesta evoluand pentru a "face reclama" genelor bune.

Altruismul ii face sexy

Iar limbajul, umorul si altruismul, atat in cazul barbatilor, cat si in cel al femeilor, nu sunt decat calitati care s-au dezvoltat pentru a face pe plac potentialului partener.

Legat de altruism, un alt studiu realizat de University of Bath a aratat ca barbatii care afiseaza un comportament dezinteresat, altruist, sunt considerati foarte sexy, chiar daca pe o scara a atractivitatii s-ar situa jos sau la mijloc.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...