Jucarii sexuale daunatoare sanatatii

Luni, 03 Noiembrie 2008, ora 18:47
9488 citiri
Jucarii sexuale daunatoare sanatatii

Se vorbeste peste tot de ele, le vedem in filme, li se dedica zeci de carti. Suntem pusi fata in fata cu marturii ale celor care le-au incercat si nu s-au mai putut lipsi de ele ulterior. Si, totusi, jucariile sexuale nu au castigat atat de mult teren pe cat suntem lasati sa credem. Studii realizate peste ocean sau in Europa arata ca procentul celor care le foosesc sare putin de 20%.

1. De cand exista ele? De cand lumea. Grecii aveau acele olisbos (obiecte in forma de falus). Nici in perioada Renasterii moda lor nu s-a stins, iar fiecare popor si-a confectionat, in timp, diverse astfel de obiecte aducatoare de placere.

2. Care sunt cele mai cautate? Pe val, conform csid.ro, sunt ratusca vibratoare si oul vibrator cu telecomanda. Cel din urma functioneaza si de la o distanta de cativa metri si poate fi folosit mai ales in afara casei - el tine telecomanda, ea "oul", iar jocul erotic,poate incepe.

3. Cat sunt de sigure? Nu se stie clar. Exista voci si pagini de internet, in special din SUA, care sustin ca nu ar fi. Potrivit acestora, multe dintre jucariile sexuale contin ingrediente capabile sa provoace cancerul. Din pacate, datele medicale in acest sens sunt inca putine, iar majoritatea producatorilor nu dezvaluie ce chimicale folosesc. Important este ca persoanele care le folosesc sa stranga cat mai multe informatii inainte sa le aleaga. Recomandate sunt cele din materiale de calitate (materiale hipoalergenice, silicon, elastomer). Daca, totusi, sunt folosite cele ieftine, se recomanda utilizarea unui prezervativ.

4. Sunt obligatorii pentru o viata sexuala implinita? Folosirea lor poate insemna o experienta memorabila. Totusi, jucariile sexuale nu sunt obligatorii pentru o viata intima grozava. Sexologii atrag atentia ca nu trebuie sa devina obligatorii la fiecare act sexual, pentru ca, astfel, cuplul va avea o viata sexuala strict mecanica.

5. Interzise in unele parti din SUA Pana de curand, unul dintre statele in care jucariile sexuale erau in afara legii era Texasul. Dar in martie 2008, justitia a decis sa scoata din vigoare legea care condamna vanzarea acestor obiecte in scopuri sexuale. Pana anul acesta, ele puteau fi vandute pentru uz medical sau educational. Detinerea a mai mult de 6 astfel de obiecte era interzisa prin lege. Alabama, Mississippi si Virginia isi pastreaza restrictiile, care au ca scop "protejarea publicului de indecenta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce nu se împrumută căștile?
De ce nu se împrumută căștile?
Căștile sunt un focar de infecții, ca de altfel alte obiecte intens folosite, dar curățate foarte rar, atrage atenția Kelly Reynolds, expert în bacteriologie, conform 7sur7.be....
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Cum să faci curățenie fără să-ți pui sănătatea în pericol
Mișcări și rotiri controlate, dar și pauze la fiecare 45 de minute... Acestea sunt doar două dintre recomandările specialiștilor pentru cei care au demarat maratonul curățeniei înainte de...
#jucarii sexuale, #pericol, #sanatate, #cancer, #interzise, #anrichitate , #sexy