Poti fi sexy cand esti durduliu?

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 09:00
8311 citiri
Poti fi sexy cand esti durduliu?
Foto: infoniac.ru

Statisticile arata ca 64% dintre adultii americani si putin sub 50% dintre europeni sunt spraponderali, iar numarul lor este in alarmanta crestere. Excesul de grasime este daunator sanatatii, mobilitatii corpului, dar nu ne poate fi indiferent nici faptul ca dauneaza vietii sexuale.

Epoca de aur a supraponderalilor

In trecut, obezitatea era asociata cu bogatia, opulenta si fericirea. Persoanele durdulii erau invidiate, iar modul lor de viata era ravnit de cei multi. Rembrand sau Rubens au pictat numai femei durdulii; ele simbolizau criteriul absolut al frumusetii.

Persoanele bine hranite se placeau reciproc si se complaceau intr-o ambianta comuna de belsug, iar acest concept social s-a mentinut pana in secolul trecut, cand medicii au inceput sa avertizeze asupra pericolului ingrasarii.

Odata cu emanciparea, femeile au bagat de seama ca cele ingrasate peste masura sunt mai putin dorite, iar cele subtirele le concureaza serios.

In schimb, barbatii au fost totdeauna mai putin preocupati de problemele ponderale, chiar daca, sub aspectul sexual, ei erau mai grav afectati decat femeile.

Femeia dolofana

Trebuie spus ca femeia dolofana nu intampina probleme sexuale serioase din punct de vedere fiziologic. Dimpotriva, s-a dovedit ca zonele erogene ale unei femei obeze sunt mai sensibilie in fata excitatiei erotice decat ale celei slabe.

In plus, organismul supraponderal produce mai mult estrogen, ceea ce sensibilizeaza simturile si provoaca libidoul. S-a mai dovedit ca femeile plinute, complexate de ideea ca nu prea atrag, cauta sa compenseze in pat acea parte a succesului care le lipseste in societate.

In pat, barbatul uita de forma excedentara a corpului si se simte multumit de prestatia sexuala. Senzualitatea exteriorizata de femeie in pat ii sugereaza partenerului ca este cuceritor, provocator si are succes. Mai mult nici nu trebuie.

Potrivit lui Freud, femeile plinute prezinta in pat sindromul de "uter nesatisfacut", provocare la care nu rezista niciun barbat si care ii da satisfactie totala.

Femeia cu silueta atractiva se crede irezistibila prin insasi natura ei, chiar si in pat. Dar, in materie de sex, nimic nu este mai derizoriu decat indiferenta si asteptarea ca totul sa se produca de la sine.

Barbatul obez

Spre deosebire de femei, barbatii sunt mai rar obsedati de idei preconcepute, privind eventuala lipsa de atractie datorita excesului de osanza. Experienta le-a dovedit ca destule femei vin ca albinele la stup, daca stupul e plin.

Posesorul stupului plin simte atunci un neastamparat orgoliu si pune intreg succesul pe seama calitatilor lui de barbat irezistibil. Devine din ce in ce mai culant, ceea ce atrage din ce in ce mai mult albinele.

In pat, insa lucrurile stau cu totul altfel. Trebuie sa faca eforturi ca sa se apropie de partenera, corpul greoi nu-l ajuta sa gaseasca accesul spre locul ravnit, iar eforturile pe care le face ca sa ajunga acolo il pot pune intr-o sitatie ridicola.

Mai vine, colac peste pupaza, si faptul ca erectia barbatului obez este deficitara. Vasele de sange la barbatii supraponderali sunt colmatate cu colesterol, care impiedica fluxul sanguin sa ajunga in conditii normale la organele genitale.

Daca barbatul obez mai este si diabetic, incurcatura devine si mai mare. Diabetul afecteaza nervii periferici, cu un impact sever privind disfunctia erectila.

In organismul barbatilor supraponderali, nivelul de testosteron este scazut, iar grasimea stimuleaza productia de hormoni sexuali feminini. Barbatul constata neputincios o diminuare considerabila a libidoului.

Ce-i de facut?

Atat barbatii, cat si femeile isi pot reduce simtitor greutatea corporala cu un simplu regim bazat pe cruditati. Numeroase meniuri de acest fel sunt recomandate in literatura naturista.

Femeile, chiar daca excesul de greutate nu le face prea apetisante cand sunt in lume, au toate sansele sa se prezinte sexy, cand sunt in pat. Acest atu il au, insa numai ele.

Barbatii tocmai in pat nu prea au sanse. Totusi, medicii le recomanda, conform infoniac.ru un regim bazat pe produsele care contin zinc si asigura producerea testosteronului (fructe de mare, ficat de vita, branza, parmezan, lapte), beta-caroten, necesar pentru sinteza hormonilor sexuali (morcovi), vitamina B3, care creste nivelul de satisfactie (broccoli, ciuperci, verdeata) si enzima care dizolva placile aterosclerotice (banane, kiwi).

Nutritionistii garanteaza ca un asemenea regim nu strica. Dar in ce masura ajuta - asta nu garanteaza nimeni.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#sexy kilograme plus, #femei grase sexy, #barbati grasi sexy, #grasute sex, #supraponderali sex, #obezi sex, #diabetici sex , #sexy
Comentarii
Poza Comisia de integritate I V Stalin
Comisia de integritate I V Stalin
rank 5